Γιατι οχι και μια Πανροδοπιτικη Συσκεψη;

Της Έκδοσης

Πανξανθιωτική Σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκλεγέντων Δημάρχων, παλιών και νέων, παρουσία του νέου Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης (και υποψήφιος με τον εκλεγέντα Περιφερειάρχη) κ. Στέλιος Μωραΐτης, προκειμένου να καταγραφούν οι μεγάλες «πληγές» και τα τεράστια προβλήματα που έχουν φέρει την περιοχή στην τελευταία θέση της Ευρώπης.

Τονίζει δε πως πρέπει όλοι μαζί με απόλυτη συνεργασία να ανατρέψουν την κατάσταση του τόπου, κάτι το οποίο φυσικά είναι θετικό.

Ως ιδέα δεν είναι κακή, αν και κάπως τοπική, και θα μπορούσε να μεταφερθεί και στη Ροδόπη και σε όλες τις υπόλοιπες ΠΕ, με συνολικές συναντήσεις των φορέων και συμμετοχή αιρετών και όχι μόνο.

Σίγουρα θα βοηθούσε στο να «γνωριστούν» λίγο καλύτερα οι αιρετοί μεταξύ τους (αν και η αλήθεια είναι πως στη Ροδόπη, λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε  μεταξύ μας, κάτι όχι απαραίτητα καλό) αλλά και να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας μιας και όπως και να το κάνουμε, θα πρέπει τα επόμενα πέντε χρόνια να συνεργάζονται για το καλό του τόπου.

Και μπορεί για κάποιους αυτό να φαίνεται αυτονόητο, όμως δυστυχώς δεν είναι δεδομένο, με τις πολιτικές κόντρες, (τις περισσότερες φορές μεταξύ των βαθμών αυτοδιοίκησης, οι δήμαρχοι φαίνεται να τα βρίσκουν λίγο πολύ μεταξύ τους)  να έχουν πολλές φορές υπερκαλύψει την ανάγκη για ένα κοινό βηματισμό, και να δημιουργούν προβλήματα επικοινωνίας.

Σε ένα ιδανικό κόσμο, οι επαφές αυτές θα γινόταν σε τακτικά διαστήματα, για να εντοπίζονται τα προβλήματα, να ξεκαθαρίζουν παρεξηγήσεις, και να δρομολογούνται παρεμβάσεις συλλογικά, και όχι κατ’ ιδίαν και μέσω διαύλων επικοινωνίας.

Γιατί ας γνωρίζουν και οι αιρετοί, πως μπορεί τα πέντε χρόνια να φαίνονται πολλά τώρα, όταν όμως αρχίσει να τρέχει η θητεία, θα περάσουν πολύ γρηγορότερα από ό,τι  νομίζουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.