«Γιατι δεν λειτουργουν τα σχολεια μαμα;»

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν απαντήσεις για τα κλειστά σχολεία κατά τη διάρκεια των εκλογών των υπηρεσιακών συμβουλίων

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε σε γονείς και μη το γεγονός ότι τα σχολεία όλης της χώρας, και της Κομοτηνής, ήταν κλειστά την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, γιατί οι εκπαιδευτικοί προσέρχονταν στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τα μέλη των νέων υπηρεσιακών συμβουλίων.
 
Μάλιστα πολλοί γονείς εξέφρασαν δυσφορία για αυτό το γεγονός τόσο στην κοινωνία όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιδρώντας στο γεγονός ότι τα παιδιά δεν θα πάνε μια μέρα σχολείο.
 
Οι εκπαιδευτικοί από την  πλευρά τους αντιπαρέρχονται τις κατηγορίες, τονίζοντας τόσο ότι η αργία είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν συνάδερφοί τους που μπορεί να είναι από απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και ότι εν τέλει δεν αποφασίζουν οι ίδιοι τη μέθοδο και τη μέρα των εκλογών, αλλά το Υπουργείο Παιδείας.
 
Άλλωστε το υπουργείο με εγκύκλιό του για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους χορηγεί άδεια μιας ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ αν δεν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν κανονικά στο σχολείο. 

Παναγιώτα Βενετοπούλου «Τα σχολεία δεν είναι παιδοφυλακτήρια» 

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Παναγιώτα Βενετοπούλου, η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία, την οποία έχει καθορίσει ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας.
 
Σημείωσε δε πως τα σχολεία είναι κλειστά γιατί πολλοί συνάδερφοί τους μετακινούνται από διάφορες περιοχές και αν ήταν τα σχολεία ανοιχτά θα υπήρχε μεγάλη αναστάτωση και για τους μαθητές τους.
Για αυτό και δίνεται αυτή η ημέρα άδειας στους εκπαιδευτικούς για να προσέλθουν στην εκλογή των εκπροσώπων τους στα υπηρεσιακά συμβούλια.
«Νομίζω ότι αυτή η μέρα που χάνεται από το μάθημα δεν είναι τόσο σημαντική όσο γίνεται ντόρος το προηγούμενο διάστημα» σημείωσε, και απευθυνόμενη στους γονείς τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί κάνουν σωστά τη δουλειά τους, και το σχολείο «δεν είναι παιδοφυλακτήριο, είναι ένας τόπος μάθησης, ένας χώρος όπου εκπαιδεύονται τα παιδιά μας οπότε δεν θα ήθελα να θεωρηθεί ότι εκείνη η μέρα είναι χαμένη όσο αφορά το πού θα αφήσω το παιδί μου, αλλά ίσως να μπορούσαμε να πούμε γιατί να χαθούν τόσες ώρες μαθήματος». 

Μιχάλης Βασιλειάδης «Την ευθύνη για την επιλογή της μέρας την έχει το Υπουργείο» 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης σημείωσε πως οι καθηγητές, μέσω των συνδικάτων τους, δεν επιλέγουν την ημέρα που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, οπότε οι κατηγορίες που τους προσάπτονται είναι άδικες.
 
«Υπάρχει παραπληροφόρηση σε αυτόν τον τομέα, οι εκλογές αυτές είναι του Υπουργείου, είναι διοικητικές εκλογές και δεν έχει ευθύνη το συνδικάτο. Την ευθύνη αυτή την έχει αποκλειστικά η διοίκηση. Άλλωστε παλιότερα οι εκλογές αυτές γίνονταν Σάββατο ή Κυριακή. Σε αυτή την περίπτωση οι κατηγορίες είναι λανθασμένες, είτε γίνονται χωρίς να γνωρίζει αυτός που μας κατηγορεί είτε γίνεται εκ του πονηρού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.