Γιατι δεν εξυπηρετουσε καταθετες σημερα το πρωι η Εθνικη της Κομοτηνης;

Τι καταγγέλλει ο Κοσμάς Παπαχρήστου, τι αντιτείνει η διεύθυνση της Τράπεζας

Μετά από εντολή του Υπουργείου Οικονομικών, τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας καλούνται σήμερα, πέραν της καταβολής των συντάξεων, να κάνουν αποδεκτές καταθέσεις πελατών, καθώς και αιτήσεις έκδοσης νέων χρεωστικών καρτών για όλους τους ιδιώτες, όπως επίσης να δέχονται ειδικές εντολές πελατών για την εκτέλεση πληρωμών σε λογαριασμούς καταθέσεων στο εσωτερικό της χώρας. Σύμφωνα με δημόσια καταγγελία, στην οποία προέβη ο κ. Κοσμάς Παπαχρήστου, σύμβουλος στον Απόδημο Ελληνισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κομοτηνή, η επίμαχη απόφαση δεν έτυχε εφαρμογής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων. Ο κ. Παπαχρήστου υπέδειξε ως υπεύθυνο για αυτήν την δυσλειτουργία τον διευθυντή της Τράπεζας, επικαλούμενος την μαρτυρία των αστυνομικών οργάνων ότι κατόπιν εντολής του δεν επιτράπηκε η είσοδος των πολιτών για να κάνουν καταθέσεις. Επισήμανε δε πως ο ίδιος επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον διευθυντή, με τον τελευταίο να μην απαντάει, ενώ γνωστοποίησε πως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σε μεταγενέστερο χρόνο.
Μετά ταύτα, αποφεύγοντας να αποδώσει τυχόν σκοπιμότητα στην καθυστέρηση της εφαρμογής της απόφασης, συνέστησε σε όλους νηφαλιότητα και προσοχή τις κρίσιμες ώρες, που διανύουμε, μην παραλείποντας όμως να καταλογίσει «πραξικοπηματικές πράξεις», σε ένα «μιντιακό και διατραπεζικό σύστημα, που τρομοκρατεί τους πολίτες από το πρωί μέχρι το βράδυ». «Δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε σκόπιμα ή όχι», σημείωσε αναφερόμενος στη δυσλειτουργία, που παρουσιάστηκε στην Εθνική, αλλά συνέστησε «να είμαστε όλοι προσεκτικοί, ιδιαίτερα αυτοί που χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις». «Φτάνουν όλες οι δυσκολίες που βιώνουμε», συμπλήρωσε, «και δε χρειάζεται να δημιουργούμε κι εμείς επιπλέον προβλήματα».
 
Ο «ΠτΘ» επικοινώνησε για το θέμα με τη διοίκηση της Εθνικής στην Κομοτηνή, καθώς επίσης με την περιφερειακή διοίκηση, από όπου επιβεβαιώθηκε μεν πως η εξυπηρέτηση καθυστέρησε να ξεκινήσει, προβλήθηκε δε ως λόγος αυτής της καθυστέρησης το γεγονός ότι οι σχετικές οδηγίες διαβιβάστηκαν υπηρεσιακά στα υποκαταστήματα της Τράπεζας σε χρόνο μεταγενέστερο από το άνοιγμά τους. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.