Γιατι αποκαλυπτηρια πριν ολοκληρωθει ο Κομβος του ΟΑΕΔ;

Οριακή παράταση για να ολοκληρωθούν τα έργα στους κόμβους της πόλης χορήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Μπορεί να έγιναν πρόσφατα τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Δρομέα σε ένα από τους τρεις κόμβους που αναπλάθονται στην Κομοτηνή, όμως τα παράπονα για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των ίδιων των κόμβων έφτασαν μέχρι και το Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με… προτάσεις ακόμα και για την εικόνα στα προαναφερθέντα εγκαίνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη συζήτησε την χορήγηση 2ης οριακής προθεσμίας για το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση Κυκλοφοριακών Νησίδων οδών στην Πόλη της Κομοτηνής», που αφορά τους συγκεκριμένους κόμβους, και θα δώσει περιθώριο στον ανάδοχο μέχρι το καλοκαίρι να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Από την πλευρά της παράταξής του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Γραβάνης τόνισε πως ως παράταξη δεν μπορούν να την ψηφίσουν, μιας και έχει καθυστερήσει σημαντικά η ολοκλήρωση των εργασιών.

Επέκρινε δε την Δημοτική αρχή, γιατί ενώ ορθώς επέλεξε τον Σύλλογο Αθηνίωνα για την κατασκευή των αγαλμάτων, την ίδια ώρα έκανε τα αποκαλυπτήρια χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, και κυρίως καλλωπιστεί, ο κόμβος.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου τόνισε πως ο εργολάβος δικαιούται από το νόμο την χορήγηση της προθεσμίας, και πως ακόμα και αν πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να κηρύξει τον εργολάβο έκπτωτο, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η προθεσμία αυτή.

Σημείωσε δε πως με βάση τον ρυθμό υλοποίησης των έργων τα τελευταία χρόνια της πανδημίας, η καθυστέρηση δεν είναι τόσο μεγάλη, γιατί παρότι πολλοί πολίτες έχουν την εντύπωση πως οι κόμβοι γίνονται για χρόνια, η σύμβαση έχει κλείσει λίγο παραπάνω από χρόνο.

Όσο για το χρόνο των αποκαλυπτηρίων, σημείωσε πως το τοποθέτησαν καλυμμένο περιμένοντας την ολοκλήρωση, όμως μετά από οχλήσεις από τον καλλιτέχνη προχώρησαν στην αποκάλυψή του.

Τέλος υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού του έργου, που καθορίστηκε από προσμετρήσεις τηρώντας τις τιμές του Υπουργείου, για αυτό και ανήλθε στις 540 χιλιάδες όμως τελικά κατακυρώθηκε στο μειοδότη στο μισό, ενώ τα χρήματα προέρχονται από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.