Γιαννης Γκαρανης: «N’ αλλαξουμε ριζικα την ανδροκρατουμενη κοινωνια μας και να θεμελιωσουμε τη θεση της γυναικας με δικαιοσυνη και ισοτητα»

Μήνυμα του Δημάρχου Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την 8η του Μάρτη, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, απεύθυνε μήνυμα απόδοσης τιμής στους αγώνες του γυναικείου κινήματος, τονίζοντας τα εξής:

«8 Μάρτη, ημέρα μνήμης της πάλης του παγκόσμιου γυναικείου κινήματος για την κατάκτηση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων του. Μια ημέρα, όπου συμβολικά θυμόμαστε τους αγώνες για ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Τους αγώνες, που ξεκίνησαν στις 8 του Μάρτη του 1857, όταν οι εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη ξεσηκώθηκαν, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Από εκείνη την ιστορική εξέγερση, που αποτέλεσε ορόσημο για το Παγκόσμιο γυναικείο κίνημα, πέρασαν αιώνες διεκδικήσεων και κατοχύρωσης δικαιωμάτων. Σήμερα η γυναίκα συνεχίζει δυναμικά και συνειδητοποιημένα να μάχεται για την εξάλειψη των ανισοτήτων που υφίσταται στην εργασία, στην κοινωνία, στην πολιτική. Είναι το “άλλο μισό του ουρανού” μας, που πρέπει να στηρίζεται από τους θεσμούς της οργανωμένης πολιτείας και από την κοινωνία. Οφείλουμε να συμπορευόμαστε μαζί της, για ν’ αλλάξουμε ριζικά την ανδροκρατούμενη κοινωνία μας και να θεμελιώσουμε τη θέση της με δικαιοσύνη και ισότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.