Για το Σεπτεμβριο μετατεθηκαν οι εκλογες του Συλλογου Συνταξιουχων ΙΚΑ Ροδοπης

Κάλεσμα του Προέδρου Αναστάσιου Γκλαβάνη να το ξανασκεφτούν όσοι είναι επιφυλακτικοί για το εμβόλιο

Την απόφαση να αναβληθούν οι εκλογικές διαδικασίες για τον Σεπτέμβριο, όταν και η κατάσταση με την πανδημία ελπίζουν πως θα βελτιωθεί, αλλά και θα είναι πιο κατάλληλος ο καιρός για να συμμετάσχουν περισσότεροι συνταξιούχοι, πήραν τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης που συμμετείχαν στη Συνέλευση που έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Αρχικά δεν επιθυμούσαν να κάνουν την Συνέλευση μέσα στο καλοκαίρι, την ώρα που και οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες αλλά και δεν είναι όλος ο κόσμος εμβολιασμένος, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αναστάσιος Γκλαβάνης, όμως λόγω κορωνοϊού οι προθεσμίες πίεζαν.

Μεταξύ της προκήρυξης όμως και της πραγματοποίησης της Συνέλευσης, η κυβέρνηση έδωσε παράταση μέχρι τα τέλη Οκτώβρη, για αυτό και αποφάσισαν να το κάνουν το Σεπτέμβριο, όταν και οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο υψηλές αλλά θα υπάρχει και λιγότερος φόβος για τον κορωνοϊό.

Οι δράσεις τους, λόγω κορωνοϊού ήταν μειωμένες, παρόλα αυτά ο Σύλλογος συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν τόσο για τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών, όσο και για τα εργατικά και τα εργασιακά θέματα.

Προσπάθεια να επιτευχθεί η ανοσία

Ο κ. Γκλαβάνης συνέστησε σε όσους είναι επιφυλακτικοί να το ξανασκεφτούν, και αν έχουν κάποιο γνωστό τους που πέρασε με συμπτώματα τον κορωνοϊό, να κουβεντιάσουν μαζί του. «Τα βιώματα αυτών των ανθρώπων είναι πολύ δυσάρεστα και οι επιπτώσεις στην υγεία τους ακόμα φαίνονται» σημείωσε, θυμίζοντας πως αν επιτευχθεί η ανοσία, θα ανοίξουν οι δυνατότητες και για οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Βέβαια στον τομέα της υγείας, σημείωσε, χρειάζεται σημαντική ενίσχυση γενικότερα, υπενθυμίζοντας πως η αύξηση των εισφορών για την υγεία που έχει γίνει στις συντάξεις, δεν έχει μεταφραστεί στην ενίσχυση του τομέα υγείας.

Οι περικοπές που έχουν γίνει, είναι μεγάλες και θεωρεί πως δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για να μην ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όμως είναι απαισιόδοξος ότι θα υπάρξει αυτή η ενίσχυση, γιατί θεωρεί πως οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που επιταχύνθηκε από την πανδημία, θα φορτωθούν πάλι στις πλάτες εργαζομένων και συνταξιούχων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.