Για την Τζενη Κασαπιαν

Την άνθρωπο, την πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αρμενίων Κομοτηνής, τη συμπολίτισσα με τη διαρκή προσφορά στον κοινωνικό χώρο

Είναι παράταιρο να γράφεις για να αποχαιρετήσεις για το μακρύ ταξίδι που κίνησε να πάει ένα ευλογημένο πλάσμα. Σε ομορφιά, σε ευγένεια, σε παιδεία, σε δοτικότητα, σε αγάπη για τον τόπο και την ιστορία του γένους της.

Να αποχαιρετήσεις την Τζένη Κασαπιάν, που εδώ κι έναν χρόνο ετοίμαζε τη μεγάλη σύναξη των Αρμενίων στον τόπο μας, από κοινού και αγκαλιά με τη Νατάσα Λιβεριάδου της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής που θα λάβει χώρα σύντομα, και λίγους μήνες πριν τον Μάρτη σε συνάντησή μας μιλούσαμε για τον τόμο της ιστορίας των Αρμενίων της Αλεξανδρούπολης που ετοίμαζε και  θεωρούσε ότι θα ήταν το έργο ζωής της.

Την Τζένη Κασαπιάν, την όμορφη Τζένη, τη γειτόνισσά μας που μεγάλωσε δυο όμορφους γιους, τον Βαχέ και τον Κρικόρ, και πρόφτασε να γίνει γιαγιά, κι ήταν γι’ αυτό ευτυχισμένη.

Την Τζένη που ήταν περήφανη όσο κανείς άλλος για την αρμενική καταγωγή της και είχαμε την τύχη να εργαστούμε μαζί της –και μαζί με τον ομότιμο καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κωνσταντίνο Χατζόπουλο– για τον εμβληματικό για την ιστορία των Αρμενίων και του τόπου μας, της Ροδόπης, τόμο  με τίτλο «Οι Αρμένιοι της Κομοτηνής»(2009), που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα παραμείνει ένα από τα βασικά –και το μοναδικό για την ιστορία της αρμενικής κοινότητας Κομοτηνής– εγχειρίδια  ιστορίας της πόλης.

Την Τζένη που ήξερε κάθε πτυχή της ιστορίας των Αρμενίων, κάθε έγγραφο, κάθε ντοκουμέντο, κάθε μνημείο, κάθε αρμενικό  σπίτι, κάθε  Αρμένο/ια συμπολίτη και συμπολίτισσα.

Την Τζένη, την υπέροχη εκπαιδευτικό και δασκάλα.

Την Τζένη της ζωής, της ελευθερίας, της συμμετοχής και του δοσίματος.

Την όμορφη Τζένη, του θεάτρου, ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Τζένη, για όλους όσους πέρασες από τη ζωή μας, ήσουν θείο δώρο,

και για την ΚΟΜΟΤΗΝΗ συντελεστής  πολιτισμικής προόδου, με τη συναλληλία, την έγνοια σου για τον πολιτισμό και την ιστορία, τη συμμετοχικότητα, το διαρκές παρών του Συλλόγου στα τεκταινόμενα με άποψη και ποιότητα στον τόπο.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένη μας

Παρατηρητής της Θράκης

 Στους γιους της Βαχέ και Κρικόρ,

Στους αγαπημένους της και την οικογένειά της,

Θερμά Συλλυπητήρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.