Για την αποσπαση πενηντα αστυνομικων στην Ξανθη

Με επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠΑΜ-Θ διαμαρτύρεται για την απόσπαση πενήντα αστυνομικών από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου 2012. Στην επιστολή τονίζονται τα ιδιαίτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και το προσωπικό της όπως και η έλλειψη προσωπικού σε σημείο μάλιστα να λειτουργεί με έλλειμμα της τάξεως του 25%, δηλαδή με 139 αστυνομικούς λιγότερους απ’ όσους προβλέπει η οργανική της δύναμη. Επισημαίνεται επίσης ότι για τις σταθερές –κοινές υπηρεσίες απαιτούνται καθημερινά 245 αστυνομικοί, ενώ για τις επιπλέον, λόγω των ιδιόμορφων αναγκών της, απαιτούνται καθημερινά 88 αστυνομικοί. Στην επιστολή τονίζεται επίσης ότι εκτός από αυτές τις υποχρεώσεις που απαιτούν καθημερινά τη διάθεση 333 αστυνομικών, καλείται να καλύψει με αστυνομική δύναμη σεκαθημερινή σχεδόν βάση, λήψη μέτρων Τάξης-Ασφάλειας και Τροχαίας σε πορείες και συγκεντρώσεις, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, λήψη μέτρων στις εκδηλώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην Παλαιά Νομική Σχολή, αγώνες πρωταθλήματος SUPER LEAGUE, μεταγωγές για εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς και κρατουμένων που φυλάσσονται στα αστυνομικά κρατητήρια λόγω πληρότητας των Φυλακών, διαχείριση Μειονοτικού, λειτουργία Πανεπιστημιακών σχολών με μεγάλο αριθμό φοιτητών, λειτουργία Εφετείου Θράκης, λειτουργία Ε.Χ.Π.Α. Βέννας καθώς και την Έδρα Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
ανεβάζοντας τον αριθμό αναγκαίου προσωπικού κατά επιπλέον 30 αστυνομικούς τουλάχιστον, καθημερινά. Σε αυτό βέβαια τον αριθμό δεν συνυπολογίζονται οι άδειες οποιασδήποτε κατηγορίας αστυνομικού προσωπικού.
«Εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ήδη λειτουργούμε οριακά, με το φιλότιμο των μελών μας και υποβαλλόμενοι σε καταστρατηγήσεις των θεσπισμένων εργασιακών μας δικαιωμάτων.
κ. Αρχηγέ, η παρέμβασή μας σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προσπάθεια διαφυγής εκ του καθήκοντός μας να υπηρετήσουμε τις επιταγές του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας στις οποίες τα μέλη μας διαχρονικά επάξια και με φιλότιμο ανταποκρίνονται, όμως επειδή πιστεύουμε, λόγω των ανωτέρω δεδομένων, ότι μία μείωση προσωπικού της τάξεως των πενήντα (50) ατόμων, έστω και για το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην ανωτέρω Διαταγή, θα δημιουργήσει ανυπέρβλητο πρόβλημα να ανταποκριθούμε επάξια στις ιδιαίτερες απαιτήσεις αστυνόμευσης που έχει η περιοχή μας, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω και γνωμοδοτήσετε θετικά προς το αίτημά μας ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των αστυνομικών που διατάσσεται η Α.Δ. Ροδόπης να διαθέσει προς ενίσχυση της Α.Δ. Ξάνθης.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι σε διαφορετική περίπτωση, με την περαιτέρω μείωση του προσωπικού μας κατά 50 αστυνομικούς οι ισορροπίες θα ανατραπούν επικίνδυνα με αντίκτυπο στην εσωτερική ασφάλεια της περιοχής μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.