Για τη λειτουργια των Λυκειακων ταξεων στο Γυμνασιο Ξυλαγανης ενημερωθηκαν γονεις και μαθητες

«Να συνεχίσουν την φοίτησή τους στην Ξυλαγανή ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της επαναλειτουργίας του Λυκείου του οικισμού» το μήνυμα του Ντίνου Χαριτόπουλου

Την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων αλλά και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας, γονέων και μαθητών, ώστε το στοίχημα της λειτουργίας των λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο της Ξυλαγανής να κερδηθεί υπογραμμίστηκε το πρωί της Δευτέρας, 20 Ιουνίου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ξυλαγανή.

Η σύσκεψη προγραμματίστηκε σε συνέχεια της θετικής εξέλιξης του αιτήματος λειτουργίας λυκειακών τάξεων στο γυμνάσιο Ξυλαγανής (ΦΕΚ Β΄ 2909-8-6-2022), αίτημα που υποστηρίχθηκε σθεναρά από τοπικούς θεσμικούς φορείς και προσωπικότητες και το οποίο ο ίδιος ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» χαρακτήρισε ως «μεγάλο επίτευγμα» αλλά και «προμήνυμα της επαναλειτουργίας του λυκείου».

Το γεγονός επισήμανε ο ίδιος και κατά την σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μαρωνειας- Σαπών κ.Ολυμπία Λούρμπα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ.Μιχάλης Βασιλειάδη, ο διευθυντής του Γυμνασίου Ξυλαγανής κ. Χρήστος Σαμαράς, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ευάγγελος Βαρνιτσιώτης, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι μαθητές που ολοκλήρωσαν τη φοίτηση τους στο γυμνάσιο Ξυλαγανής να εγγραφούν στην Α΄ λυκειακή του ίδιου σχολείου και να στηριχθεί με αυτό τον τρόπο η λειτουργία του, δίνοντας ελπίδα για το μέλλον, ένα μέλλον που όπως υπογράμμισε και ο κ. Χαριτόπουλος κρίνεται από τα ίδια τα παιδιά και την συνέχεια της φοίτησής τους στις λυκειακές τάξεις του Γυμνασίου Ξυλαγανής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.