Για τα κενα στα σχολεια ενημερωθηκε η ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Μεγάλο πρόβλημα ειδικά στα σχολεία ειδικής αγωγής του νομού

Την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, το Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, διά της προέδρου του, συμμετείχε με πρωτοβάθμιους εκπαιδευτικούς συνδικαλιστικούς φορείς της ΑΜΘ σε κοινή συνάντηση με τη Αν. Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, με μοναδικό θέμα συζήτησης τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της ΑΜΘ.

Η πρόεδρος του N.T. επεσήμανε ότι η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί από την 1η του Σεπτέμβρη του 2023 προς όφελος όχι μόνο των μαθητών/τριών που χάνουν εκατοντάδες διδακτικές ώρες, αλλά και προς όφελος των εργαζομένων αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών, που με την καθυστέρηση της πρόσληψής τους χάνουν τον απαραίτητο χρόνο της προϋπηρεσίας τους για τον μόνιμο διορισμό τους και χρήματα ενός και δύο μηνών, τουλάχιστον, εις βάρος του οικονομικού οικογενειακού προϋπολογισμού τους.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του Ν.Τ. εστίασε στο πρόβλημα που δημιουργείται στις οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν στα ειδικά σχολεία του Ν. Ροδόπης, εφόσον μόνο στο ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής τα κενά μέχρι και σήμερα φτάνουν στον αριθμό δέκα. Αυτή η υποστελέχωση έχει ως αποτέλεσμα το ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα να μην ξεπερνά τις τρεις διδακτικές ώρες και να δημιουργείται αναστάτωση στο πρόγραμμα των εργαζόμενων γονέων.

Επισημάνθηκε, ιδιαιτέρως, ότι τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής επιβάλλεται να είναι από τα πρώτα που θα στελεχώνονται στον νομό, στην δε καλύτερη περίπτωση ότι πρέπει να στελεχωθούν από μόνιμο προσωπικό.

Καταγγέλθηκε μάλιστα εμφατικά από το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης αλλά και από τους εκπαιδευτικούς συνδικαλιστικούς φορείς η αντιεκπαιδευτική στάση του Υπουργείου στην περικοπή θέσεων εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης δήλωσε τη στήριξή του σε «όλους τους συνδικαλιστικούς εκπαιδευτικούς φορείς που παλεύουν για μια εκπαίδευση που δεν θα αφήνει κανένα μαθητή στο περιθώριο της σχολικής τάξης και της κοινωνικής ένταξης, που δεν αφήνει κανένα και καμιά εκπαιδευτικό έξω από την σχολική αίθουσα, που δεν αφήνει κανένα γονιό μόνο του στην εκπαίδευση του παιδιού του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.