Για πανω απο δυο χρονια χωρις συντηρητικη εκπαιδευση οι αστυνομικοι της Ροδοπης

Καθυστερεί για άγνωστους λόγους ενώ έγιναν προπαρασκευαστικές ενέργειες σύμφωνα με την ΕΑΥΡ

Την έλλειψη μέριμνας για την επαναφορά συντηρητικής εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού της χώρας θίγει σε επιστολή της προς την φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. Στην επιστολή της η ΕΑΥΡ θυμίζει τις προβλέψεις του Νόμου για το θέμα και υπογραμμίζει πως η Συντηρητική Εκπαίδευση των Ελλήνων αστυνομικών έχει παύσει να πραγματοποιείται από τον μήνα Μάρτιο του έτους 2020! Χρονικό διάστημα δηλαδή δύο ετών και τεσσάρων μηνών.

Κίνδυνοι για την ασφάλεια αστυνομικών και πολιτών

«Αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας πως το γεγονός αυτό, πέραν του  ότι αντιβαίνει στις επιταγές του Νόμου και άρα στερείται νομιμότητος» επισημαίνει στην επιστολή της η ΕΑΥΡ και συμπληρώνει παράλληλα πως «επιδρά αρνητικά στη διατήρηση της ικανότητας του αστυνομικού στο χειρισμό και τη χρήση των όπλων με όσα αρνητικά επακόλουθα επιφέρει κάτι τέτοιο και όσους σοβαρούς κινδύνους εγκυμονεί, οι οποίοι μάλιστα αφορούν τόσο στην ασφάλεια των μελών μας κατά την εργασία, όσο και στην ασφάλεια των συμπολιτών μας που πιστά υπηρετούμε, αλλά επίσης εγείρει νομικά ζητήματα κατοχής πυροβόλων όπλων για όλους εμάς τους αστυνομικούς που – χωρίς δική μας υπαιτιότητα βέβαια – δεν υποβληθήκαμε σε Συντηρητική Εκπαίδευση για χρονικό διάστημα που ξεπερνά κατά πολύ το ένα έτος που ορίζεται  από τον Νόμο».

Να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Σταυρούλα Τζατζανά, κατά τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας  – που πραγματοποιήθηκαν την 17η και 18η Μαΐου 2022, ανέδειξε την αγωνία των μελών για το θέμα αυτό και υπερθεμάτισε τόσο για την σπουδαιότητα της Συντηρητικής Εκπαίδευσης των αστυνομικών, όσο και για την αναγκαιότητα άμεσης επανέναρξης αυτής, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές. Τη δικαιολογημένη αγωνία, συμμερίστηκε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και υιοθετώντας την πρόταση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ αιτήθηκε στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία μας, την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Σε συνέχεια αυτού, εκδόθηκαν την 07-06-2022 οι υπ’ αριθ. 1728/22/1191704, 1728/22/1191680 και 1728/22/1191692 διαταγές Α.Ε.Α./ Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/ Τμήμα Μετεκπαιδεύσεων και Διεθνών Εκπαιδεύσεων  που αφορούσαν τη δρομολόγηση υλοποίησης για το έτος 2022, Συντηρητικής Μετεκπαίδευσης Αστυνομικών – Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου σε θέματα « Αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας- οπλοτεχνικής – σκοποβολής, μεταγωγής κρατουμένων και φρούρησης στόχων», καθώς Συντηρητικής Μετεκπαίδευσης του προσωπικού που στελεχώνει τις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. της Γ.Α.Δ. Θεσ/νίκης και των Διευθύνσεων Αστυνομίας των ΓΕ.Π.Α.Δ. Χώρας, όπως επίσης και τις μονάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ. των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χώρας.

«Η έναρξη καθυστερεί για άγνωστους λόγους»

«Δυστυχώς όμως» τονίζει η ΕΑΥΡ στην επιστολή της «παρότι σχεδόν εκπνέει και ο μήνας Ιούλιος του έτους 2022, παρότι – απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τουλάχιστον για τη Δ.Α. Ροδόπης – έχει ήδη πραγματοποιηθεί ο εφοδιασμός  με τον απαραίτητο αριθμό φυσιγγίων, παρόλα αυτά η έναρξη της Συντηρητικής Εκπαίδευσης καθυστερεί για άγνωστους σε εμάς λόγους».

«Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη που εκπροσωπούμε, αξιώνουμε την προστασία και τον σεβασμό στα  βάσει Νόμων κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας και αιτούμαστε την έκδοση σχετικής διαταγής προκειμένου για την ΑΜΕΣΗ και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, έναρξη της Συντηρητικής Εκπαίδευσης των μελών μας για το έτος 2022. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό γενικά, αλλά και ειδικά στην ασφάλεια κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας αυτού, ευελπιστούμε στην άμεση εκδήλωση των απαιτούμενων ενεργειών για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας» καταλήγει η επιστολή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.