Για νομιμοποιηση εσοδων απο εγκληματικη δραστηριοτητα κατηγορειται 44χρονος Σερβος

Προσπάθησε να μπει στη χώρα με κλεμμένο αυτοκίνητο

Συνελήφθη το Σάββατο τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 44χρονος  υπήκοος Σερβίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπή.
 
Ειδικότερα, ο 44χρονος οδηγώντας πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.
 
Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, προέκυψε ότι:   
 
·         το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Ιταλίας, ως όχημα κλεμμένο – υπεξαιρεθέν – απολεσθέν
·         η άδεια κυκλοφορίας, που κατείχε και επέδειξε ο δράστης, είναι πλαστή
·         οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα είναι πλαστές 
 
Κατασχέθηκαν:
·         ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
·         ένα πλαστό έγγραφο
·         ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων. 

2 διαρρήξεις εξιχνίασε η αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 2 διαρρήξεις, τετελεσμένη και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε οικίες, την Παρασκευή το βράδυ, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Συνελήφθη χθες το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. 
 
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι, όπως προέκυψε, αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία, στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στη συνέχεια διέρρηξε οικία και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, μέρος από το οποίο αποδόθηκε στον δικαιούχο του.
 
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης. 

Τρεις Ιρανούς αποβίβασε λίγο πριν τον διαβατηριακό έλεγχο στους Κήπους 64χρονος Ιταλός

Κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
 
Συνελήφθη το Σάββατο τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 64χρονος υπήκοος Ιταλίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις μετανάστες, υπηκόους Ιράν.
 
Συγκεκριμένα, ο 64χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με ιταλικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Λίγο πριν το διαβατηριακό έλεγχο, αποβίβασε από το όχημα, τρία άτομα, προκειμένου να αποφύγουν τον προβλεπόμενο έλεγχο και να τους προωθήσει παράνομα στη χώρα, πλην όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
 
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι μετανάστες κατείχαν και επέδειξαν τρία πλαστά δελτία ταυτότητας και τρεις άδειες διαμονής των ιταλικών αρχών, καθώς και τρία διαβατήρια, των αρχών του Ιράν, που περιείχαν πλαστές σφραγίδες θεώρησης εξόδου από την Ισπανία, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 
 
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 30 φωτογραφίες των μεταναστών, που βρέθηκαν στο όχημα του 64χρονου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων. 

11 Σύριους μετέφεραν παράνομα στη χώρα από τον Έβρο 2 διακινητές

Συνελήφθησαν το Σάββατο το μεσημέρι, στο 38ο χλμ της Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο διακινητές, ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 24χρονος υπήκοος Ιράν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έντεκα υπηκόους Συρίας. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας 20χρονος υπήκοος Μολδαβίας, συνεργός των δραστών, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι καθοδηγούσαν, πεζή, στο εσωτερικό της χώρας έντεκα άτομα, τα οποία στη συνέχεια επιβίβασαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 20χρονος. Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός του παραπάνω οχήματος, το εγκατέλειψε, τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη και έκτοτε αναζητείται.
 
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 20χρονου, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον στο όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.
 
Κατασχέθηκαν επίσης :

  • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • το χρηματικό ποσό των 195 ευρώ
  • 3 κινητά τηλέφωνα   

 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.