Για νεο θεσμικο πλαισιο στις κυνηγετικες οργανωσεις καλει ο Π. Χαλβατζης

Με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο κυνηγετικοί σύλλογοι προσπαθούν να προσελκύσουν νέα μέλη

Την ανάγκη να εγκαταλειφθούν οι λογικές καφενειακού τύπου, όσο αφορά τις άδειες των Κυνηγετικών Συλλόγων αλλά και τις εισφορές για τη στήριξη της θηροφυλακής, τονίζει ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Χαλβατζής.

Ιδιαίτερα μάλιστα στηλιτεύει τις διαφημίσεις από συλλόγους, χαμηλών τιμών και δώρων, για να προσελκύσουν νέα μέλη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής

«Προσπαθώ από χθες να αντισταθώ και να μην ασχοληθώ με την γελοιότητα που βλέπουμε να εξελίσσετε με τις τιμές των αδειών θήρας και τους ανταγωνισμούς των Κυνηγετικών Συλλόγων, κυρίως αυτών του Ν. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαφημίζουν  τα δώρα τους και την φτηνή τους άδεια, για να προσελκύσουν νέα μέλη.

Από σεβασμό όμως στα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής, τα οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ, θα σχολιάσω τα εξής:

Η έκτακτη εισφορά υπέρ των Κυνηγετικών Συλλόγων εγκρίνεται από την Γενική Συνέλευση του κάθε Συλλόγου και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για φιλοθηραματικούς και φίλοπεριβαλλοντικούς σκοπούς.

Η έκτακτη εισφορά που εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση  του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για δαπάνες της θηροφυλακής. Ποιο συγκεκριμένα θα καλυφθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας των δυο μόνιμων ιδιωτικών φυλακών θήρας του Συλλογου, τα καύσιμα και η συντήρηση των δυο οχημάτων της θηροφυλακής.

Η καφενειακού τύπου λογικές, οι οποίες στοχεύουν στις εντυπώσεις δεν μας εκφράζουν και τις καταδικάζουμε. Εάν αυτές επικρατήσουν τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας …

Είναι προφανές ότι όταν δεν έχεις θηροφύλακες και δαπάνες για θηροφυλαξη δεν χρειάζεσαι την έκτακτη εισφορά. Αυτά που έχεις αρκούν για την ζακέτα, το μαχαίρι και τα μπουκαλάκια με τα καλλυντικά …. τις χάντρες και τα καθρεφτάκια …

Μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε αυτές τις λογικές ;

Μήπως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και θα αφήνει πίσω μας αυτήν την μιζέρια ;

Ή μήπως πρέπει να αποδεχθούμε ότι αυτό που παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές δεν θα το μεταβιβάσουμε στις επόμενες …»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.