Για να παρει αδεια οδηγησης εμαθε να διαβαζει και να γραφει σε ηλικια 76 ετων

Παρά την ηλικία της προσπαθεί να επιτύχει τα όνειρά της

Η 76χρονη Χικμέτ Καρααχμέτ, η οποία ζει στη Κερασούντα, αποτελεί παράδειγμα για τους νέους εκπαιδευόμενους με την αποφασιστικότητά της να μάθει να διαβάζει και να γράφει. Η Χικμέτ ολοκλήρωσε με επιτυχία το μάθημα αλφαβητισμού πρώτου επιπέδου και θέλει επίσης να αποκτήσει άδεια οδήγησης και στη συνέχεια αυτοκίνητο συμμετέχοντας στο μάθημα αλφαβητισμού δευτέρου επιπέδου.

Παρά την ηλικία της, βγαίνει καθημερινά και ανεβαίνει τις σκάλες του Κέντρου Δημόσιας Εκπαίδευσης προκειμένου να μάθει. Παράλληλα είναι η πιο ηλικιωμένη εκπαιδευόμενη του Κέντρου Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Σημειώνοντας την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, τονίζει ότι δεν υπάρχει ηλικία για εκπαίδευση και συνεχίζει «Πάντα ήθελα να μάθω να διαβάζω, να γράφω. Εκμεταλλεύτηκα αυτήν την ευκαιρία. Έχω ένα παιδί και τρία εγγόνια και τα παιδιά μου με βοήθησαν να μάθω».

Πρώτα άδεια οδήγησης και μετά αυτοκίνητο

Το όνειρό της είναι να αποκτήσει πρώτα άδεια οδήγησης και στη συνέχεια ένα παλιό αυτοκίνητο, «Ο στόχος μου δεν περιορίζεται εδώ, θέλω να πάρω άδεια οδήγησης και στη συνέχεια θέλω να αγοράσω και να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο του 1975. Μου αρέσουν τα παλιά αυτοκίνητα επειδή μάλλον μου θυμίζουν τη νιότη μας και οικονομικά μπορώ να πάρω μόνα αυτά τα μοντέλα. Ήδη βγάζω τα προς το ζην πουλώντας κάλτσες. Οι άνθρωποι να μην κλείνονται στα σπίτια τους, να τρέξουν πίσω από τα όνειρά τους. Το συνιστώ στους αναλφάβητους νέους, τους ηλικιωμένους ακόμη και στους συνομήλικους μου, όποιος θέλει να μάθει μπορεί να μάθει».

Έγινε παράδειγμα

Η Γιασεμίν Γιλμάζ, μια από τις εκπαιδευτικούς του Κέντρου Δημόσιας Εκπαίδευσης, σημείωσε πως «συνεργαζόμαστε με τον εκπαιδευόμενη Χικμέτ για περίπου 2 μήνες. Αν και είναι 76 ετών, έρχεται αδιάληπτα από τότε που ξεκίνησε. Έμαθε να διαβάζει και να γράφει με επιμονή και εργασία, και έκανε τόσο τον εαυτό της όσο και τους εκπαιδευτικούς χαρούμενους με την επιτυχία της. Σε τέτοιες καταστάσεις, βλέπω πόσο χρήσιμα είναι τα μαθήματά μας . Γίνεται επίσης ένα παράδειγμα για τους νέους εκπαιδευόμενους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.