Για μια πιο αξιοπρεπη ζωη διαδηλωσαν στην Κομοτηνη

Την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Η αύξηση των μισθών, και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας ήταν μερικά από τα αιτήματα που έθεσαν και στην Κομοτηνή όσοι συμμετείχαν στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, την οποία ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι η ακρίβεια έχει καταβάλλει το εισόδημα των εργαζόμενων, ζητώντας πραγματικές αυξήσεις, να επανέλθει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να παταχθεί η κερδοσκοπία.

Στα τάρταρα οι μισθοί

«Η ακρίβεια στο Θεό, οι μισθοί μας στα Τάρταρα» σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Γεώργιος Χατζηαθανασίου, που τόνισε πως αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν, με τους μισθούς να βρίσκονται πολύ χαμηλά, οι αυξήσεις δεν επαρκούν, με τον πληθωρισμό να τις κατατρώει αμέσως.

Για αυτό το λόγο ζητούν επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την άμεση διαπραγμάτευσή τους, αυξήσεις μισθών πέρα από τον κατώτατο μισθό, μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας, με μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, ώστε οι εργαζόμενοι να ανασάνουν.

Μαζική απάντηση στην κυβέρνηση

«Σήμερα απεργούμε ξανά για τις ζωές μας» τόνισε το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής κ. Γιάννης Κυριακίδης, που θεωρεί πως σε συνέχεια της μεγάλης απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου, εναντίον της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, ζητούν ξανά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Θεωρεί δε κοροϊδία την αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, ενώ θέλησε να στείλει μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, την στιγμή που είναι ζητούμενο η Υγεία, η δωρεάν και δημόσια Παιδεία, καθώς και μέτρα από την ακρίβεια. Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους να οργανωθούν ακόμα πιο μαζικά, δίνοντας αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα που παρουσιάζονται ως επίδοξοι σωτήρες, κλιμακώνοντας τον αγώνα την Πρωτομαγιά.

Και οι εκπαιδευτικοί στον αγώνα

Στην κινητοποίηση συμμετείχε, με απόφαση του ΔΣ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, που είχε προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, μιας και η ΑΔΕΔΥ δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση, με τον πρόεδρο κ. Στέφανο Μακρυγιάννη να τονίζει πως τα ζητήματα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα είναι κοινά, όπως η ακρίβεια που κατατρώει τον μισθό, και αποτελεί απαίτηση σήμερα να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς από την εργασία τους.

Στάθηκε μάλιστα στα προβλήματα που δημιουργήθηκε σε σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, «για λόγους τεχνικούς ή λόγους αμέλειας» όμως σημείωσε, κατηγορώντας την εταιρεία τηλεφωνίας να διακόψει την επικοινωνία των σχολείων, ζητώντας να μπει ένα όριο στην ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων που δεν σταματούν πουθενά για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Δίπλα στους αγωνιζόμενους το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Μανανάς από την πλευρά του, τόνισε πως χρειάζεται κάθε μέρα οι υπάλληλοι και οι εργάτες να εκφράζουν την διαφωνία τους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που προσπαθεί με ψίχουλα να ξεγελάσει τον κόσμο.

«Η ακρίβεια βρίσκεται στα ύψη, και η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις αγοραστικής δύναμης στην ΕΕ, και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί, ενάντια στον εκφοβισμό με καθημερνό αγώνα, δίπλα στους εργάτες, τους αγρότες και τους ανέργους» τόνισε ο κ. Μανανάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.