Για 57 χρονια εχει φτιαξει τεχνητα χερια και ποδια για περιπου 8 χιλ. ΑμεΑ

Συνεχίζει την κατασκευή τεχνητών μελών στο εργαστήρι του στη Σμύρνη

Ο 73χρονος Μουσταφά Ουνλού, έμαθε να κάνει τεχνητά μέλη στο εργαστήριο του νοσοκομείου όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία στη Σμύρνη και στην 57χρονη επαγγελματική του ζωή, έχει κατασκευάσει μέλη για περίπου 8 χιλ. άτομα με αναπηρία.

Ο Μουσταφά Ουνλού γεννήθηκε με ένα πόδι 10 εκατοστά μικρότερο από το άλλο. Μεταφέρθηκε στο Παιδικό Νοσοκομείο Δρ. Μπεχτσέτ Ουζ το 1963 και υποβλήθηκε σε 2 χειρουργικές επεμβάσεις. Κατόπιν εισήγησης του γιατρού του άρχισε να εργάζεται στο εργαστήριο κατασκευής τεχνητών μελών που ιδρύθηκε στο νοσοκομείο.

Κάνει τεχνητά μέλη για ασθενείς σε διάφορα μέρη του κόσμου

Ο Μουσταφά που έκανε τεχνητά μέλη για πολλά παιδιά, αποφάσισε να συνεχίσει το επάγγελμα στη Γερμανία και έμαθε να κάνει διαφορετικές προσθήκες και ορθώσεις στο εξωτερικό όμως τελικά επέστρεψε στην Τουρκία μετά από 10 χρόνια.

Ίδρυσε το δικό του εργαστήριο που ονόμασε “Teknik Ortopedi ” στη Σμύρνη και κατασκευάζει τεχνητά μέλη για ΑμεΑ από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Κάνει το επάγγελμά του με μεγάλο πάθος, ξεκινά τη δουλειά του τις πρώτες πρωινές ώρες και αποτελεί παράδειγμα για τους νέους συναδέλφους του με την ενέργεια και την εργασιακή του πειθαρχία. «Έχω επιτρέψει σε περίπου 8 χιλ. ΑμεΑ να χρησιμοποιήσουν ξανά τα χέρια και τα πόδια τους» ανέφερε.

Δηλώνοντας ότι δεν μετάνιωσε που επέστρεψε στην Τουρκία, σημείωσε πως «έχω περάσει και εγώ χειρουργική επέμβαση, βάζω τον εαυτό μου στη θέση τους. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου ζωής στην Τουρκία και στην Γερμανία επέτρεψα σε περίπου 8 χιλ. ΑμεΑ να χρησιμοποιήσουν ξανά τα χέρια και τα πόδια τους. Ο νεότερος ασθενής μου ήταν 1 έτους. Έχω διδάξει περίπου 40 άτομα το επάγγελμα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και εκείνοι που έχουν ανοίξει τα δικά τους εργαστήρια και εργοστάσια».

«Είχα έναν Παλαιστίνιο που δεν μπορούσε να περπατήσει για 4 χρόνια λόγω τραύματος από πυροβολισμό καθώς το πόδι του είχε ακρωτηριαστεί. Όταν περπάτησε με τα τεχνητά μέλη που κάναμε, άρχισε να κλαίει. Όταν τους βλέπω έτσι αισθάνομαι μεγάλη χαρά» δήλωσε για να υπογραμμίσει ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει τις στιγμές που οι ασθενείς του κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.