Για 17 κλοπες κατηγορουνται 3 Αλβανοι στην Καβαλα

Πάνω από 30.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία τους

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 17 κλοπές από οικίες, αποθήκες και αγρόκτημα, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 4 Αυγούστου έως 13 Σεπτεμβρίου 2016, στο νομό Καβάλας.
 
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 24 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ακολούθως συνελήφθησαν στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, μετά από σχετικά Εντάλματα Σύλληψης.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι τρείς δράστες, ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν στο νομό Καβάλας, δεκαέξι οικίες και αποθήκες, ενώ εισήλθαν σε περιφραγμένο αγρόκτημα, χωρίς όμως να προλάβουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό του, καθόσον έγιναν αντιληπτοί.
 
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, πλήθος εργαλείων (ηλεκτρικά-βενζινοκίνητα κλπ), 1 γεννήτρια, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, 1 κυνηγετικό όπλο, κυνηγετικά φυσίγγια, 1 ποδήλατο, είδη ένδυσης, η συνολική αξία των οποίων προσεγγίζει τις 30.000 ευρώ.
 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, σε χώρους όπου διέμεναν οι δύο δράστες, ηλικίας 22 και 28 ετών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, διάφορα εργαλεία, 4 φακοί, 3 κινητά τηλέφωνα, 60 κυνηγετικά φυσίγγια και είδη ένδυσης.
 
Δύο από τα κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθόσον προέκυψε ότι προέρχονται από δύο κλοπές που διέπραξαν οι δράστες.
 
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.