Για 14 χρονια αναζητειται αυτος με το «δυνατοτερο» αυγο της Περιφερειας

Στο Μικροχώρι Δράμας την Κυριακή του Θωμά οι Περιφερειακές Αυγομαχίες

Το Πάσχα αποκτά μια ιδιαίτερα παραδοσιακή αίσθηση, καθώς τις ημέρες αυτές αναβιώνουν ήθη και έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη του χρόνου. Ένα από τα έθιμα αυτά είναι οι Αυγομαχίες, που έφεραν  οι Πόντιοι από τις αλησμόνητες πατρίδες τους. Το έθιμο συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου και τη σύγκρουση του καλού με το κακό.
 
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος διοργανώνει για 14η συνεχή χρόνια τις Περιφερειακές Αυγομαχίες, θέτοντας ως απώτερο σκοπό την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της αναβίωσης του εθίμου σε όλα τα μέρη της περιφέρειας. Ο Σύνδεσμος με τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροχωρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» σε συνδιοργάνωση με την Τοπική Κοινότητα Μικροχωρίου, θα διεξάγουν τις 14ες Περιφερειακές Αυγομαχίες, την Κυριακή Του Θωμά 5 Μαΐου 2019 και ώρα 17:00, στην Κεντρική Πλατεία Μικροχωρίου Δράμας.  
 
Ο κάθε αυγομάχος θα πρέπει να  έχει στην κατοχή του 30 βρασμένα και αριθμημένα αβγά κότας, τα οποία θα ελεγχθούν από την τριμελή επιτροπή. Η συμμετοχή ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ και οι τρεις πρώτοι νικητές βραβεύονται με χρηματικό έπαθλο, ο πρώτος των 150 ευρώ, ο δεύτερος των 100 ευρώ, ο τρίτος των 50 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.