Γενικη απεργια την Τεταρτη 28 Φεβρουαριου στον ιδιωτικο και δημοσιο τομεα

Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

24ωρη γενική απεργία στο δημόσιο τομέα προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα των Τεμπών. «Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών» επισημαίνει σε μήνυμά της η ΑΔΕΔΥ.

Στο ίδιο μήνυμα η ΑΔΕΔΥ αναφέρεται και στη μισθολογική κατάσταση στο δημόσιο κάνοντας λόγο για αυξήσεις-κοροϊδία από την κυβέρνηση. «Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους  δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους κολλητούς της και τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα» επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΑΔΕΔΥ καλώντας σε μαζική ενωτική αντίδραση, αρχή γενομένης από την απεργία στο τέλος του μήνα.

Απεργία και στον ιδιωτικό τομέα

Στην ίδια ημέρα απεργία προκήρυξαν και εκατοντάδες σωματεία του ιδιωτικού τομέα, δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, όπως και το ΕΚ Κομοτηνής.

Στην απεργία θα συμμετέχει όπως έκανε γνωστό και η ΕΝΙΔΥΚ απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Στο κάλεσμά της η ΕΝΙΔΥΚ κάνει κι αυτή αναφορά στο έγκλημα των Τεμπών, την ακρίβεια αλλά και τους χαμηλούς μισθούς. «Όλοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενάντια στην ακρίβεια! Η οργή κι η αγανάκτηση όλων των εργαζόμενων και του λαού για την ακρίβεια, τους μισθούς που δε φτάνουν ούτε μέχρι τα μισά του μήνα, την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις κλεμμένες τριετίες και την άδικη φορολογία πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας» τονίζει στο μήνυμά της η ΕΝΙΔΥΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.