Γεμισε μικρους ποδηλατες η Κομοτηνη

Ποδηλατοπορεία, που κατέληξε στο Πανθρακικό στάδιο, πραγματοποίησαν τρία σχολεία

Το δρόμο για μια πιο βιώσιμη πόλη, αλλά και μια καλύτερη αστική μετακίνηση, άνοιξαν την Παρασκευή 27 Μαΐου τα παιδιά τριών σχολείων της Κομοτηνής, συμμετέχοντας με μεγάλο ενθουσιασμό στην ποδηλατοπορεία που πραγματοποιήθηκε.

Παιδιά από το 9ο, 10ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους από τα σχολεία τους, δημιουργώντας μια μεγάλη αλυσίδα από ποδήλατα, τα οποία πέρασαν από δρόμους της Κομοτηνής για να καταλήξουν στο Πανθρακικό Στάδιο.

Εκεί μέλη του Συλλόγου Ολυμπιάδα, που μαζί με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΑΜΘ οργάνωσαν αυτή τη δράση, ενημέρωσαν τα παιδιά για την ορθή χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήσαν δράσεις δεξιοτήτων τόσο σε ευθύ δρόμο όσο και στην πίστα ανωμάλου δρόμου.

Σκοπός του Europe Direct ΑΜΘ είναι να συνεχίσει αυτές τις δράσεις, μιας και προωθεί και τους στόχους για τη βιώσιμη πόλη, ενώ προωθεί και την πράσινη μετακίνηση, έναν από τους στόχους της ΕΕ σημείωσε η κ. Ηράκλεια Γκατζίνη.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Ολυμπιάδας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τα παιδιά, με τον κ. Γιάννη Μιχελή να σημειώνει πως έκαναν αυτή την εκδήλωση για να τους δείξουν έναν διαφορετικό τρόπο ενασχόλησης με το ποδήλατο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τις επόμενες εβδομάδες η Ολυμπιάδα θα πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις με ποδήλατα, θέλοντας να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στα ποδήλατα, αλλά και να δείξει ότι δεν είναι μέσο μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά για όλες τις εποχές του χρόνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.