Γεμισε χρωματα η Κομοτηνη

Με το Φεστιβάλ Χρωμάτων που έλαβε χώρα την Κυριακή στην πόλη μας

Με πολύ ενθουσιασμό από την πλευρά των παιδιών (και των μεγάλων) πραγματοποιήθηκε, μετά από δύο αναβολές, το φεστιβάλ χρωμάτων στην Κομοτηνή, που διοργάνωσε ο εθελοντικός οργανισμός νέων Action Team, την Κυριακή 25 Ιουνίου στο Πάρκο της Περιφέρειας.

Δεκάδες ήταν αυτοί που απάντησαν στο κάλεσμα και ήρθαν στην εκδήλωση, παίρνοντας τα σακουλάκια που έδωσε η Action Team, και γέμισαν την ατμόσφαιρα με χρώμα.

Όπως τόνισε ο κ. Νίκος Βουγιούκας, συντονιστής της Action Team, το φεστιβάλ Χρωμάτων ήρθε επιτέλους στην Κομοτηνή, μετά από αρκετές αναβολές.

Πρόκειται για μια γιορτή χρωμάτων, που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη της Action Team να γνωριστούν με τους νέους της κάθε περιοχής, μιας και μαρκοπρόθεσμος στόχος τους είναι να διαδώσουν τα εθελοντικά δίκτυα της Action Team σε όλη τη χώρα.

Έχουν ξεκινήσει από την Καβάλα, και πλέον έχουν παραρτήματα στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, και σιγά σιγά γνωρίζονται, μέσω του Φεστιβάλ με τους νέους όλης της χώρας.

Ήδη έχουν έρθει σε επαφή με μαθητές και φοιτητές της Κομοτηνής, και μετά τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξε ο κόσμος, και πάθος για το χρώμα, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν. «Έπεται συνέχεια, ειδικά τώρα που ήρθαμε σε επαφή με εθελοντικές ομάδες και τους μαθητές και τους φοιτητές, θα κάνουμε πολλά» τόνισε, επισημαίνοντας πως πέρα από το κομμάτι του πολιτισμού, οι δράσεις τους περιλαμβάνει και αυτό της αλληλεγγύης και της ποιότητας ζωής, με καμπάνιες κατά του HIV, οικολογικές εκστρατείες, συλλογή τροφίμων κ.α.

«Είναι πολύ σημαντικό να έρθεις σε επαφή πρώτα με τους νέους και να μπορέσεις να βρεις συνεργάτες για να τα κάνεις όλα αυτά σωστά» τόνισε, για αυτό και είναι σημαντικές δράσεις όπως το Φεστιβάλ χρωμάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.