Γεματη σκουπιδια η περιοχη στον ταφο των Συμβολων

Εκτός από τα «κλασικά» πλαστικά μέχρι πολυθρόνες και έπιπλα

Το έχουμε γράψει και άλλες φορές, ο παρατεταμένος εγκλεισμός σίγουρα δημιουργεί μια παραπάνω επιθυμία για «αποδράσεις» έστω και σε κοντινούς προορισμούς. Έτσι δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που δοθείσης ευκαιρίας εκδράμουν σε κάποιο κοντινό προορισμό, εντός της Ροδόπης. Δεν είναι άλλωστε και λίγες οι ομορφιές της περιοχής μας.

Ωστόσο αυτή η εκδρομική συνήθεια πολλές φορές έχει και αρνητικά συμπαρομαρτούντα. Ένα από αυτά είναι και η «εμφάνιση» σκουπιδιών κάθε είδους, που φεύγοντας οι επισκέπτες, επιλέγουν να τα αφήσουν στον τόπο φιλοξενίας τους και όχι να τα πάρουν μαζί τους.

Συχνά βέβαια η ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων στην ύπαιθρο δεν γίνεται μόνο από τη λογική του «δε βαριέσαι», αλλά έχει και περισσότερο συγγνωστά χαρακτηριστικά. Και όσο πιο συγγνωστή η εν λόγω πράξη, τόσο πιο ογκώδη και απροσδόκητα παράταιρα με το περιβάλλον και καταστροφικά τα απορρίμματα.

Μια τέτοια περίπτωση μοιράστηκε διαδικτυακά ένα μέλος της ομάδας Φροντίδα Δάσους Νυμφαίας. Όχι βέβαια από το εν λόγω σημείο που έχει γνωρίσει και συνεχίζει να γνωρίζει ανάλογα περιστατικά. Αλλά από ένα άλλο, που έχει μάλιστα και αρχαιολογικό ενδιαφέρον αν και όχι όσο αναδεδειγμένο όσο θα θέλαμε. Ο λόγος για την ευρύτερη περιοχή του τάφου των Συμβόλων που έχει γεμίσει με λογιώ λογιώ απορρίμματα όπως μαρτυρά το φωτογραφικό υλικό, που κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητοι πέταξαν εκεί.

Αν διακρίνουμε σωστά ανάμεσα στα απορρίμματα βρίσκονται κατεστραμμένα έπιπλα, είδη υγιεινής, πολυθρόνες και στρώματα.

Το φωτογραφικό υλικό του συμπολίτη μας νομίζουμε μιλά από μόνο του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.