Γελια και χαρα γεμισε το θεματικο παρκο «Οι περιπετειες του Πινοκιο» στην Κομοτηνη

Η προσέλευση των σχολείων ξεκίνησε από την πρώτη μέρα, και αναμένεται να συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα

«Η Κομοτηνή μπαίνει στο χάρτη των θεματικών πάρκων» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης

Ποδαρικό στο θεματικό πάρκο «Οι περιπέτειες του Πινόκιο» έκαναν παιδιά από σχολεία της Κομοτηνής το πρωί της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου, πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, γεμίζοντας με τις χαρούμενες φωνές τους το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, όπου θα λειτουργεί μέχρι και την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023.

Παιδιά από το 6ο Δημοτικό και το 3ο Μειονοτικό Σχολείο ξεναγήθηκαν στο πάρκο από τα ξωτικά που θα βρίσκονται σε αυτό όλες τις μέρες, και ταξίδεψαν τα παιδιά στις περιπέτειες του Πινόκιο με αφήγηση, τραγούδι αλλά και χορό.

Η προσέλευση από σχολεία τις πρωινές ώρες αναμένεται να είναι μεγάλη, μιας και ήδη πάνω από 2.000 παιδιά έχουν κλείσει την περιήγηση στο Πάρκο, με τον ενδιαφέρον να είναι μεγάλο και από σχολεία της Ξάνθης, κάποια από τα οποία ήδη έχουν προγραμματίσει την επίσκεψή τους.

Παράλληλα με το Πάρκο, ξεκίνησε την λειτουργία της η χριστουγεννιάτικη αγορά στα σπιτάκια που βρίσκονται κοντά στην είσοδό του, που θα φιλοξενήσουν 7 επιχειρήσεις, με κάποιους από τους καταστηματάρχες ήδη να έχουν ξεκινήσει την εγκατάστασή τους από το Σαββατοκύριακο, παρά τις δυσκολίες του καιρού.

Από πλευράς των επαγγελματιών φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, αν και η πορεία της προσπάθειας αυτής θα φανεί τις επόμενες μέρες, ενώ στην αγορά αναμένεται να υπάρχουν τόσο χριστουγεννιάτικα κοσμήματα και δώρα, όσο και ζεστό κρασί, γλυκά και καραμέλες, αλλά και καταστήματα εστίασης, που θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Περιμένει πολλά από το Πάρκο ο Δήμος Κομοτηνής

Το παρών στην έναρξη έδωσε και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της λειτουργίας του θεματικού πάρκου και την προσέλευση των παιδιών σε αυτό.

«Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε πως θα έχει μεγάλη επιτυχία, και το βλέπουμε ότι ξεκίνησε από την πρώτη μέρα με πολλά σχολεία» σημείωσε, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι ήδη από την Ξάνθη θα έρθουν σχολεία στην πόλη μας.

«Η Κομοτηνή μπαίνει στο χάρτη των θεματικών πάρκων» σημείωσε, κάνοντας αναφορά σε πρόσφατα ρεπορτάζ πανελλήνιας εμβέλειας αλλά και την προσπάθεια που κάνει η Δημοτική αρχή. Αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστούμε πως έρχεται μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με τον κ. Γκαράνη να θεωρεί πως η Κομοτηνή θα βρεθεί στο κέντρο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών.

Να θυμίσουμε πως το πάρκο «Οι περιπέτειες του αυθεντικού Πινόκιο» τελεί υπό την αιγίδα του Fondazione Nazionale Carlo Collodi και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «European Fairy Tale Route», μέλος του Council of Europe, με τον κ. Γκαράνη να έχει προσκαλέσει τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Carlo Collodi, τον Bernacchi Pier Francesco να έρθει στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του.

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως ακόμα βρίσκονται σε συνεννόηση με το ίδρυμα, μιας και λόγω της προχωρημένης ηλικίας το ταξίδι του από την Ιταλία έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, όμως ελπίζουν πως θα καταφέρει να έρθει.

Ευχαρίστησε τέλος τους επαγγελματίες της πόλης που έκαναν το πρώτο βήμα και συμμετέχουν στην φετινή Χριστουγεννιάτικη αγορά, επισημαίνοντας πως από το Σαββατοκύριακο που στήνονται τα μαγαζιά έχουν δείξει την διάθεσή τους να βοηθήσουν, ενώ ακόμα και οι ετοιμασίες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου, και θεωρεί πως θα κερδηθεί το στοίχημα που έβαλαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.