Γεγονος το 6ο “KOMon Party” το τριημερο της Τσικνοπεμπτης

Για τις προετοιμασίες της «επιστροφής» των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Κομοτηνής μίλησε στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Trelacademy Σταύρος Πάττας

Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το “KOMon Party” το αποκριάτικο διήμερο που ακολουθεί της Τσικνοπέμπτης και το οποίος κατάφερε να γίνει θεσμός στην περιοχή μας.

Μάλιστα στην τελευταία του διοργάνωση, ένεκα κορωνοϊού, το 2020 όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Trelacademy κ.Σταύρος Πάττας ήταν η τελευταία καρναβαλική παρέλαση στην χώρα πριν την έναρξη των περιορισμών και όπως φαίνεται θα είναι και η πρώτη μετά την πανδημία του κορωνοϊού καθώς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.

Πριν την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση όπως έκανε γνωστό ο κ. Πάττας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το παραδοσιακό αποκριάτικο σκέλος του “KOMon Party” σε «επιμέλεια» του Συλλόγου Εβριτών απ’ όπου δεν θα λείπει η σάτιρα αλλά και η παράδοση, ενώ και φέτος η διοργάνωση θα γίνει με την συνδρομή της ΔΚΕΠΠΑΚ και του Δήμου Κομοτηνής.

Οι σκέψεις σε σχέση με την φετινή διοργάνωση είναι πολλές και βασίζονται στην λογική της εξέλιξής της στον χρόνο, ωστόσο οι προετοιμασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα αφού προηγηθούν οι σχετικές συζητήσεις με το σύνολο των εμπλεκομένων. Οι Trelacademy επιθυμούν πάντως περισσότερο φως και μεγαλύτερη γεωγραφικά κάλυψη του ήχου με τον κ.Πάττα να εξηγεί πως θα τεθεί υπό συζήτηση και η διαδρομή της παρέλασης.

Το στοίχημα της συμμετοχής

Ο ίδιος θεωρεί σίγουρο το στοίχημα της συμμετοχής, δεδομένης τόσο της συμμετοχής στην τελευταία διοργάνωση του 2020 που είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία αλλά και της «δίψας» που διαφαίνεται να υπάρχει από τον κόσμο για διασκέδαση. Ο ίδιος μάλιστα υπενθύμισε πως οι προηγούμενες διοργανώσεις είχαν καταφέρει να κερδίσουν το δικό τους «φανατικό» κοινό από τις Φέρες, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Χρυσούπολη, την Ορεστιάδα αλλά και την Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για ένα γεγονός που έχει μπει «στην ατζέντα» όσων αγαπούν τις απόκριες.

Ο ίδιος μάλιστα κάλεσε το σύνολο των τοπικών φορέων και σωματείων, αρχής γενομένης από αυτά των Ξενοδόχων και των επαγγελματιών της εστίασης να αγκαλιάσουν την προσπάθεια ώστε το γεγονός του “KOMon Party” να αποτελέσει λόγος επίσκεψης στην Κομοτηνή την εν λόγω περίοδο. Ο ίδιος μάλιστα προανήγγειλε πως θα επιδιώξει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των σωματείων ώστε να εξετάσουν την περίπτωση δημιουργίας ειδικών πακέτων προσφορών για τις ημέρες της διοργάνωσης.

Το “KOMon Party”, όπως εξήγησε ο ίδιος, θα αποτελέσει «προάγγελο» του Καρναβαλιού στην Ξάνθη όπου παραδοσιακά ο Σύλλογος Trelacademy θα συμμετάσχει, τονίζοντας ωστόσο ότι οι στολές που θα δοθούν σύμφωνα και με την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής θα είναι περιορισμένες λόγω του γεγονότος ότι έχει επιλεγεί να «αναβιώσει» το θέμα των αποκριών του 2020 που ακυρώθηκε λίγες ημέρες πριν την υλοποίησή του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το φετινό “KOMon Party” καλώντας το σύνολο των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών να αγκαλιάσουν την διοργάνωση. «Να γίνουμε όλοι παιδιά, ότι ηλικία και να έχουμε είναι η ιδανικότερη συνθήκη στις ημέρες που ζούμε, να διασκεδάσουμε, να μασκαρευτούμε και να βγούμε να περάσουμε όλοι τέλεια» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.