«Γεφυρες» συνεργασιας χτιζουν οι δικηγοροι της Ροδοπης και της Σμυρνης

Αίτημα για αδελφοποίηση μετέφερε στον Γ.Κυμπαρίδη ο καταγόμενος από τη Μέστη πρόεδρος του τούρκικου Δικηγορικού Συλλόγου

Μια ευχάριστη στάση στο κέντρο της  Κομοτηνής έκανε σήμερα το μεσημέρι η αποστολή Τούρκων δικηγόρων, μελών του Δικηγορικού Συλλόγου της Σμύρνης, που αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί διαδοχικές επισκέψεις στη Βόρεια Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Τους δικηγόρους από τη Σμύρνη, που είχαν επικεφαλής τον πρόεδρο του οικείου Συλλόγου, καταγόμενο από τη Μέστη του Έβρου, κ. Aydin Ozcan, υποδέχτηκαν στην πόλη μας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μουσταφά Μουσταφά, και για λογαριασμό του δήμου Κομοτηνής ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νότης Χαραλαμπίδης, και ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Ν.Τσανακλής», κ. Τζιχάν Ιμάμογλου.


 
Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι κ.κ. Κυμπαρίδης και Ozcan εκδήλωσαν τη βούλησή τους να αναπτυχθεί συνεργασία μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων Ροδόπης και Σμύρνης στο πεδίο των νομικών ζητημάτων, αντάλλαξαν μάλιστα και προσκλήσεις για εκατέρωθεν επισκέψεις αντιπροσωπειών τους στο άμεσο μέλλον, ενώ ειδικότερα ο κ. Ozcan διατύπωσε το έντονο ενδιαφέρον της τούρκικης πλευράς να προχωρήσει η αδελφοποίηση των δύο συλλόγων. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Οι δηλώσεις των δύο προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και αναλυτικότερες πληροφορίες για τα πεδία δυνητικής συνεργασίας, τα οποία εξετάστηκαν στη σημερινή συνάντηση, θα φιλοξενηθούν στην έντυπη έκδοση του «ΠτΘ», στο φύλλο της Τρίτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.