«Γεφυρες» συνεργασιας χτιζουν οι δικηγοροι της Ροδοπης και της Σμυρνης

Στο «μικροσκόπιό» τους η μετανάστευση και το προσφυγικό

 
Μια ευχάριστη στάση στο κέντρο της  Κομοτηνής έκανε το Σάββατο η αποστολή Τούρκων δικηγόρων, μελών του Δικηγορικού Συλλόγου της Σμύρνης, που αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί διαδοχικές επισκέψεις στη Βόρεια Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Τους δικηγόρους από τη Σμύρνη, που είχαν επικεφαλής τον πρόεδρο του οικείου Συλλόγου, καταγόμενο από τη Μέστη, κ. Aydin Ozcan, υποδέχτηκαν στην πόλη μας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μουσταφά Μουσταφά, για λογαριασμό του δήμου Κομοτηνής ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νότης Χαραλαμπίδης και ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Ν.Τσανακλής», κ. Τζιχάν Ιμάμογλου.
 
Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι κ.κ. Κυμπαρίδης και Ozcan επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να αναπτυχθεί συνεργασία μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων Ροδόπης και Σμύρνης στο πεδίο των νομικών ζητημάτων και ειδικότερα εκείνων που άπτονται του διασυνοριακού εγκλήματος. Μάλιστα, σε προηγούμενη συνάντησή τους, πριν από λίγους μήνες, οι δύο άνδρες είχαν συζητήσει για τη δυνητική σύμπραξη δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας, της Τουρκίας  και της Βουλγαρίας σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που θα έχει να κάνει με το διασυνοριακό έγκλημα. Στο πεδίο μιας τέτοιας συνεργασίας μπορεί να ενταχθεί και το άκρως επίκαιρο θέμα της μετανάστευσης, με αντικείμενο όχι φυσικά τη μετανάστευση ως εγκληματική συμπεριφορά, αφού δεν πρόκειται για ποινικό αδίκημα, αλλά τις νομικές πτυχές των διακρατικών σχέσεων και συμφωνιών, που σχετίζονται με το συγκεκριμένο φαινόμενο.
 

Πρόσκληση σε συνέδριο για το προσφυγικό και αίτημα αδελφοποίησης από τον Σύλλογο της Σμύρνης

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Σμύρνης ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα διεθνές συνέδριο για τη μετανάστευση και το προσφυγικό τον Απρίλιο του 2016 και με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας των μελών του, απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή στον Δικηγορικό Σύλλογο της Ροδόπης. Επιπλέον, ο πρόεδρος του Συλλόγου της Σμύρνης μετέφερε αίτημα για αδελφοποίηση των δύο δικηγορικών συλλόγων, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη διάθεση τη δική του και των συναδέλφων του να συμβάλλουν στην απόλυτη συμφιλίωση των δύο λαών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Κυμπαρίδης, διέκρινε ότι υπάρχει ένα πολύ καλό πνεύμα στις σχέσεις των δύο συλλόγων, ενώ παρατήρησε πως το γεγονός ότι ο κ. Ozcan έλκει την καταγωγή του από την περιοχή μας φέρνει τους δύο συλλόγους σε μια πολύ κοντινή σχέση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.