Γαλλος πολιτης βανδαλισε Τζαμι στις Θερμες της Ξανθης

«Απολύτως καταδικαστέες χωρίς αστερίσκους οι ασεβείς αυτές πράξεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδειάς, Γιώργος Καλαντζής

Ιερά αντικείμενα στο Τζαμί, στις Θέρμες στην ορεινή Ξάνθη, βανδάλισε ένας άνδρας με καταγωγή από  τη Γαλλία το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία η οποία και τον συνέλαβε. 

Το συμβάν έσπευσαν να καταδικάσουν με γραπτές τους δηλώσεις η Μουφτεία Ξάνθης αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδειάς, Γιώργος Καλαντζής.

«Οι ασεβείς πράξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Τζαμί της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης, είναι απολύτως καταδικαστέες χωρίς αστερίσκους, προξενούν ιδιαίτερη θλίψη σε όλους μας, αλλά, συγχρόνως, χαλυβδώνουν την θέλησή μας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του απόλυτου σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας της Θράκης, την οποία άλλωστε εγγυάται το Σύνταγμα της Ελλάδας» ανέφερε στην δήλωσή του ο κ.Καλαντζής για να τονίσει πως «ο σεβασμός στους χώρους λατρείας κάθε θρησκευτικής κοινότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για την Ελλάδα».

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία η οποία επενέβη άμεσα, συνέλαβε τον αλλοδαπό δράστη και ήδη ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία του νόμου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από τη μεριά της η Μουφτεία Ξάνθης τονίζει πως «με αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι σήμερα το απόγευμα ένας Γάλλος πολίτης μπήκε στο Τζαμί των Λουτρών στις Θέρμες Ξάνθης, όπου προέβη σε βανδαλισμούς πάνω σε ιερά αντικείμενα».

«Προσευχόμαστε ο πολυεύσπλαχνος Αλλάχ να συγχωρέσει αυτόν τον άνθρωπο και να τον φωτίσει ώστε να καταλάβει το λάθος του. Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ευχόμαστε στις χαρές ο ένας του άλλου και συμπαραστεκόμαστε στις λύπες ο ένας του άλλου. Αυτή την μοναδικότητα που αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη θα την υπερασπιστούμε όλοι μαζί. Είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το έπραξε και η Ελληνική Αστυνομία» τονίζει η Μουφτεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.