Γ. Δημητριαδης: «Προιον “ρατσισμου” ως προς τα πτυχια νεων ανθρωπων η προκηρυξη για την προσληψη προσωπικου στον e-ΕΦΚΑ»

Δημόσια καταγγελία από τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων

Σε δημόσια καταγγελία των όσων προβλέπει το ΦΕΚ για την πρόσληψη 100 ατόμων στον e-ΕΦΚΑ που θα ασχοληθούν με το ζήτημα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων προχώρησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων κ. Γιώργος Δημητριάδης.

Όπως τονίζει «με βαθιά οργή και αγανάκτηση διαπιστώνω ότι η πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ αποτελεί προϊόν “ρατσισμού” ως προς τα πτυχία νέων ανθρώπων καθώς τουλάχιστον 20 πτυχία έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα αποδεκτών πτυχίων, (όπως για παράδειγμα το ΑΕΙ Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής) ενώ ταυτόχρονα γίνεται και ένας τεράστιος διαχωρισμός πτυχιούχων που έχουν τελειώσει κάποιο αντίστοιχο ΤΕΙ αποκλείοντας τους εντελώς από τον διαγωνισμό αυτό».

Παράλληλα ο ίδιος σπεύδει να διευκρινίσει προς αποφυγή παρεξηγήσεων πως «ουδέποτε ο Σύλλογός μας δεν ήταν ενάντια σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΦΚΑ, αντιθέτως πάντα υποστήριζε πως έπρεπε, ειδικά με τον αριθμό στον οποίο έχουν φτάσει οι εκκρεμείς συντάξεις, να είναι στο ζενίθ αυτή την περίοδο που διανύουμε και να γίνουν τουλάχιστον 1.000 προσλήψεις οι οποίες θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση αυτής της “γάγγραινας” αλλά και στην ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών».

Χωρίς ειδική μοριοδότηση Πτυχιούχων με προϋπηρεσία στον χώρο

«Αυτό όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση» εξηγεί «είναι ο τρόπος προσλήψεων που λαμβάνει χώρα, αφού διαβάζοντας κανείς προσεκτικά και διεξοδικά το ΦΕΚ, δυνάμει του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις αυτές, δεν γίνεται καμία αναφορά ή μνεία σε κάποια ειδική μοριοδότηση των Πτυχιούχων οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί και συνδράμει στα μέγιστα στα τμήματα των συντάξεων (μειώνοντας τις κατά 33% κατά το έτος 2019-2020). Μάλιστα στο επικείμενο ΦΕΚ αναφέρεται δε, ότι αυτοί που θα προσληφθούν θα χρειαστεί να εκπαιδευτούν κατά τους 2 πρώτους μήνες της σύμβασης, κάτι το οποίο θα αποφέρει ακόμα περισσότερη καθυστέρηση (παρότι είναι ανέφικτο να εκπαιδευτεί κανείς σε δύο μόλις μήνες για ένα τέτοιο κομμάτι που είναι γιγάντιο)».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, όταν όμως παρακάμπτονται με τέτοιο τρόπο νέοι άνθρωποι, με πτυχία, εμπειρία αλλά και με μετρήσιμα αποτελέσματα, τότε το μέλλον της όποιας αλχημείας είναι δυσοίωνο. «Αλήθεια, δεν θα ήταν προτιμότερο, να προτιμηθούν τέτοιοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν όλη την απαραίτητη εμπειρία πλέον καθώς εργάζονταν ήδη ένα ολόκληρο έτος στο συγκεκριμένο πόστο;» διερωτάται ο ίδιος για να διευκρινίσει επίσης πως εισήλθαν όλοι τους με διαφανή κριτήρια καθώς η προκήρυξη τους βασίστηκε στην έγκριση του Α.Σ.Ε.Π.

«Γιατί τέτοια κατασπατάληση δημοσίου χρήματος;»

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων ζητά από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Φορείς να τηρήσουν τα προσχήματα και να απαντήσουν στα εξής παρακάτω ερωτήματα:

«1) Γιατί γίνεται τέτοια κατασπατάληση δημοσίου χρήματος χωρίς μάλιστα να γίνονται μελετημένες κινήσεις με συγκεκριμένους στόχους αλλά και μετρήσιμα αποτελέσματα;

2) Κύριε Χατζηδάκη, ο e-ΕΦΚΑ έχει απορροφήσει πλέον, όπως εσείς ο ίδιος μας δηλώσατε, αρκετά μεγάλο προϋπολογισμό για τις διάφορες προσλήψεις που θεωρήσατε εσείς αναγκαίες, όπως  για παράδειγμα οι 100 συνταξιούχοι που επαναπροσλάβατε, όπως αυτές οι 100 προσλήψεις του σημερινού ΦΕΚ, όπως οι προσλήψεις που ζητήσατε από τον ΟΑΕΔ για ανθρώπους 55-67 ετών, όπως οι προσλήψεις για το νέο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ, όπως οι ιδιώτες Δικηγόροι και λογιστές, όπως όπως όπως… Και τελικά φτάνουμε στο σημείο τα αποτελέσματα να είναι ακόμη στον αέρα καθώς φαίνεται πως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι σωστά μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος. Ένα απλό παράδειγμα που δείχνει την παταγώδη αποτυχία τέτοιων ημιμέτρων είναι και πως οι περισσότεροι συνταξιούχοι αγκομαχάνε ήδη και κατέληξαν να κάνουν αίτηση ακύρωσης της απόφασης σας στο ΣΤΕ».

«Κλείνετε το μάτι σε συμπολίτες μας, για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους»

Κλείνοντας ο κ. Δημητριάδης επαναλαμβάνει την πάγια θέση του Συλλόγου να απαιτεί την πρόσληψη προσωπικού στο Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, τονίζοντας ωστόσο «πως με αυτούς τους τρόπους το μόνο που καταφέρνετε στην πραγματικότητα είναι να κλείνετε το μάτι σε συμπολίτες μας, για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους, και η αποτελεσματικότητα η δική σας αλλά και του φορέα να βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο ναδίρ».   

Τέλος καταθέτει την ελπίδα του «η παρούσα καταγγελία μου να αποτελέσει και ένα μέσο προειδοποίησης προς όλους εκείνους τους ανθρώπους που επρόκειτο να κάνουν αίτηση συνταξιοδότησης, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Επομένως τους συμβουλεύω να ενεργοποιηθούν άμεσα για την κατοχύρωση των βασικών δικαιωμάτων τους ώστε να μην βρεθούν και αυτοί στη ίδια δυσάρεστη θέση που βρίσκονται και ταλαιπωρούνται περίπου 400.000 συνάνθρωποι μας σήμερα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.