Φυτεψε περιπου 10 χιλιαδες δενδρυλλια σε 7 χρονια για να δημιουργησει ενα δασος στο χωριο του

Κάνει πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο

Ο 66χρονος συνταξιούχος Ερντογάν Γιουτζέλ, προσπάθησε να δημιουργήσει το δάσος που ήταν όνειρο του στο χωριό Σουβερμέζ του Νεβσεχίρ και σε 7 χρόνια φύτεψε περίπου 10 χιλιάδες δενδρύλλια.

Σύμφωνα με την ΑΑ, με την επιστροφή του Γιουτζέλ στην παρτίδα του, ξεκίνησε πρωτοβουλίες το 2014 για να πρασινίσει την άγονη γη που βρισκόταν έξω από το χωριό.

Ίδρυσε τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο του Σουβερμέζ. Μέσω του συλλόγου υπέβαλε αίτηση στο Υπουργείο Γεωργίας και Δασοκομίας για τη μετατροπή 302 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων γης στο καθεστώς των δασικών εκτάσεων και με την πρωτοβουλία του το Υπουργείο έκανε δεκτή την αίτησή του.

Ο Γιουτζέλ άρχισε με την υποστήριξη και άλλων κατοίκων του χωριού να φυτεύει τα δενδρύλλια, να φροντίζει την περιοχή και να ελέγχει και ποτίζει τακτικά τα δενδρύλλια. Ο Γιουτζέλ δηλώνει πως κάθε φορά που φυτεύει τα δενδρύλλια βιώνει ευτυχία σημειώνοντας ότι «τους φροντίζει σαν το παιδί του».

«Ξεκίνησα με την ιδέα πως μπορώ να δημιουργήσω δάσος στο χωριό μου. Αν οι πρόγονοί μας έκαναν ένα δάσος μουριάς στο παρελθόν, και εγώ μπορούσα να κάνω ένα πευκοδάσος. Κάθε χρόνο αυξάνουμε τον αριθμό των δέντρων μας με την υποστήριξη των συγχωριανών μου. Φέτος, 3 πολίτες αγόρασαν ένα φορτηγό δενδρύλλια και εμείς τα φυτεύουμε. Έδωσα τα πάντα για να δημιουργήσω το δάσος. Περνάω όλες τις μέρες μου εδώ. Θέλω να αφήσω ένα όμορφο δώρο για τη νεολαία και το μέλλον. Λένε ότι ακόμα κι αν είσαι στο νεκροκρέβατό σου, να φυτέψεις ένα δέντρο».

Ο Αχμέτ Οζντεμίρ, ο πρόεδρος της κοινότητας, πιστοποίησε επίσης ότι ο Γιουτζέλ εργάζεται  ακούραστα για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. «Ξεκίνησε να φυτεύει δέντρα εδώ μετά το 2014 και το μετέτρεψε σε δάσος», δήλωσε ο Οζνεμίρ, περιγράφοντας πώς προσπαθούν να τον υποστηρίξουν. «Οι προσπάθειες του κ. Ερντογάν αποτελούν επίσης παράδειγμα για τους νέους. Οι νέοι θα εκτιμήσουν αυτόν τον πράσινο χώρο επειδή έχουν δει τον κόπο που έχει κάνει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.