Φυσιατρος ερχεται στο ΚΕΦΙΑΠ Κομοτηνης

Θα δώσει περαιτέρω δυνατότητες εξυπηρέτησης των πολιτών που απευθύνονται σε αυτό, ενισχύοντας επίσης τις προσπάθειες για την λειτουργία της πισίνας της δομής

Στην προκήρυξη ενός μόνιμου Ιατρού Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης για το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Κομοτηνής προχώρησε το Νοσοκομείο Κομοτηνής, θέλοντας να ενισχύσει τον τομέα της αποκατάστασης στην πόλη μας.
 
Ο Φυσίατρος είναι γιατρός εξειδικευμένος στην Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, ενώ επικέντρωση της ειδικότητας είναι η ανάκτηση της λειτουργικότητας του ασθενούς.
 
Η ειδικότητα εξυπηρετεί όλες τις ηλικιακές ομάδες και θεραπεύει ένα μεγάλο εύρος παθήσεων, πολλές από τις οποίες απαιτούν χρόνια αποκατάσταση.
 
Πρόκειται για μια ειδικότητα που μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ποτέ στο Νοσοκομείο της πόλης μας. Η αυξημένη απαίτηση ασθενών για γιατρό της εν λόγω ειδικότητας ήταν αυτή που οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση να την προκηρύξει.
 
Όπως σημείωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης ο γιατρός θα έρθει να συμπληρώσει την ομάδα που ήδη υπάρχει στο ΚΕΦΙΑΠ, ώστε να ενισχύσει το κομμάτι της αποκατάστασης.
 
Η συγκεκριμένη ειδικότητα στην χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, ενώ η παρουσία του Φυσίατρου ελπίζουν πως θα βοηθήσει στην κατεύθυνση της λειτουργίας της πισίνας του ΚΕΦΙΑΠ, μιας και ανάμεσα σε άλλα έχει και δυνατότητα να κάνει υδροθεραπεία στους ασθενείς.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η λειτουργία της πισίνας για υδροθεραπεία αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία στην περιοχή μας, όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει, μιας και σκοντάφτει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και απαιτήσεις για τη λειτουργία της.
 
Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, στη χώρα μας παρόλο που υπάρχουν 15 ΚΕΦΙΑΠ (που αποτελούν τη συνέχεια των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), μόλις μία έχει καταφέρει να λειτουργήσει την πισίνα της, μιας και πέρα των υποδομών χρειάζεται ειδικό προσωπικό, όπως ναυαγοσώστης, ειδικός συντηρητής για το νερό, και μια σειρά από άλλες απαιτήσεις, ώστε η λειτουργία τους να είναι νόμιμη.
 
Παρόλα αυτά με την παρουσία του φυσιάτρου, ελπίζουν να κάνουν κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και είναι πολύ σημαντική η συμβολή της υδροθεραπείας στην αποκατάσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.