Φτηνο ρευμα για ολα τα λαικα σπιτια θελει η ΕΝΙΔΥΚ

Διαμαρτυρία μπροστά από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Κομοτηνή για τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος

Την ανάγκη να δοθεί φτηνότερο ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά ώστε να μην υπομένουν τις συνέπειες των αυξημένων τιμών στην ενέργεια τόνισαν τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ), που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στο κατάστημα της ΔΕΗ, για τις τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, που όπως τονίζουν βάζουν θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων και του λαού.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος παρεμβάσεων που έχει ξεκινήσει η ΕΝΙΔΥΚ με αποκορύφωμα το Συλλαλητήριο στις 26 Φεβρουαρίου, αναδεικνύοντας και διεκδικώντας για την υγεία και την ζωή των εργαζομένων και του λαού.

Όπως τόνισε η Γραμματέας της Ένωσης κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου, προχώρησαν σε αυτή την παρέμβαση γιατί απασχολούν όλους τους εργαζόμενους και το λαό οι μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. «Καθημερινά συζητάμε και δεχόμαστε καταγγελίες και από εργαζόμενους ότι πιέζονται και αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς» σημείωσε, ενώ προβληματίζονται πριν καν έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ πώς θα μπορέσουν να τον αποπληρώσουν.

Την ίδια ώρα, αντί να δίνονται χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες, μέσα από τον Αναπτυξιακό Νόμο, 11 δις ευρώ θα δοθούν από το ταμείο ανάκαμψης στους επιχειρηματικούς ομίλους, και όχι για να μειωθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά, να ενισχυθούν και να γίνουν προσκλήσεις στα νοσοκομεία, και τα σχολεία.

Πάλι καλείται να πληρώσει το μάρμαρο ο λαός

«Όλα είναι θέμα κυβερνητικών και πολιτικών αποφάσεων, και πως επιλέγεται από την ΕΕ να δίνεται ζεστό χρήμα στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που έχουν να κάνουν με την ενέργεια» τόνισε η κ. Κασαπαντωνίου, με τα βάρη να φορτώνονται στους ώμους του λαού, που πάλι καλείται να πληρώσει το μάρμαρο για να βγει από αυτή την κρίση, που δημιουργήθηκε λόγω του οικονομικού συστήματος στο οποίο ζούμε.

Η κινητοποίηση, σημείωσε, γίνεται και ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου του επόμενου Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου, με αίτημα την προστασία της υγείας, του εισοδήματος και της δουλειάς των εργαζομένων, καλώντας για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αύξηση μισθών, μείωση 50% στα τιμολόγια του ρεύματος.

«Εμείς οι ίδιοι να βγούμε μπροστά και να υπερασπιστούμε τις ζωές μας»

Παράλληλα, σε μια εποχή που βλέπουμε πολλές κινητοποιήσεις από εργαζόμενους σε όλη τη χώρα αλλά και στην Περιφέρειά μας, όπως αυτός των εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας, καλούν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να συζητήσουν για όσα τους καίνε. «Δεν χρειάζεται να περιμένουμε κανένα σωτήρα, παλιό ή καινούριο, παρά μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να βγούμε μπροστά και να υπερασπιστούμε τις ζωές μας» ανέφερε.

Παράλληλα θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την επόμενη Τετάρτη, στηρίζοντας τα αιτήματά τους για ασφαλή λειτουργία, μέτρα στα σχολεία και κάλυψη των κενών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.