Φροντιστηριο: Αναλαμβανουμε για εσας να γραψουμε τις εξετασεις!

Διαφήμιζε παράνομες υπηρεσίες διεκπεραίωσης για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις φοιτητών

Φροντιστήριο διαφήμιζε να συμμετάσχει με αμοιβή, παράνομα στις εξ αποστάσεως πανεπιστημιακές εξετάσεις με τη χρήση κωδικών εν ενεργεία φοιτητών στις πλατφόρμες exams.eclass.upatras.gr και να εκπονήσει εργασία/απαντήσεις για λογαριασμό τους.

Την παρακάνω «πραμάτεια» ανέρτησε στην ιστοσελίδα του:

  • Μας ενημερώνετε με τη μέρα και τις ώρες που θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις και μας αποστέλλετε και την ύλη του μαθήματος.
  • Στη συνέχεια, εμείς αναλαμβάνουμε να παρέχουμε τον αρμόδιο εκπονητή, γνώστη του αντικειμένου που θα αναλάβει να γράψει για εσάς την εξέταση και να σας την αποστείλει.
  • Την ώρα που θα ξεκινήσει η εξέταση θα μας αποστείλετε τις ερωτήσεις και μετά εμείς θα σας αποστείλουμε τις απαντήσεις μέσα στο χρονικό περιθώριο που πρέπει.

Ειδικότερα η  ιστοσελίδα του Φροντιστηρίου ανέφερε  μεταξύ άλλων και τα παρακάτω ενδιαφέροντα:

«Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος … τοποθετείται μέσα σε αυτές τις εξελίξεις και όπως πάντα είναι εδώ για να παρέχει βοήθεια στους φοιτητές που την έχουν ανάγκη. Μπορούμε να αναλάβουμε τη διεκπεραίωση των γραπτών online εξετάσεων σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας και να συμπληρώσετε τη φόρμα με τις πληροφορίες που γνωρίζετε σχετικά με τις εξετάσεις. Μας ενημερώνετε με τη μέρα και τις ώρες που θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις και μας αποστέλλετε και την ύλη του μαθήματος. Στη συνέχεια, εμείς αναλαμβάνουμε να παρέχουμε τον αρμόδιο εκπονητή, γνώστη του αντικειμένου που θα αναλάβει να γράψει για εσάς την εξέταση και να σας την αποστείλει. Την ώρα που θα ξεκινήσει η εξέταση θα μας αποστείλετε τις ερωτήσεις και μετά εμείς θα σας αποστείλουμε τις απαντήσεις μέσα στο χρονικό περιθώριο που πρέπει».

Ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, κ. Βασίλης Διγαλάκης αντέδρασε άμεσα και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών , ζητώντας τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών από τις ενέργειες φορέα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης ως προς την παροχή υπηρεσιών προς φοιτητές των πανεπιστημίων, οι οποίες παραβιάζουν το αδιάβλητο των εξετάσεων των Α.Ε.Ι..

Η  οποιαδήποτε εμπλοκή φοιτητών σε διεκπεραίωση των εξ αποστάσεως εξετάσεων, από τρίτους για λογαριασμό τους, συνιστά σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται αυστηρότατα, σύμφωνα με τον νόμο και τους πανεπιστημιακούς κανονισμούς, ενώ συνιστά και ποινικό αδίκημα με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εμπλεκόμενους.

Πηγή: esos.gr
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.