Φοβους για ενδεχομενο κινδυνο ζωης αστυνομικων και πολιτων

Εκφράζει η ΕΑΥ Ροδόπης

Φόβους για ενδεχόμενο κίνδυνο της ζωής αστυνομικών αλλά και πολιτών εκφράζει με επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης προς την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς λίγες μέρες πριν την εκπνοή του Απριλίου ακόμη δεν έχει εκδοθεί η ετήσια απόφαση του υπουργείο για την έναρξη των συντηρητικών εκπαιδεύσεων Αστυνομικών – Ειδικών Φρουρών σε όπλα. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή η σχετική διαταγή εκδίδεται συνήθως τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους ή το αργότερο στις αρχές Ιανουαρίου και χάρις στην εκπαίδευση που αυτή διατάσσει επιτυγχάνεται σύμφωνα με την ΕΑΥ Ροδόπης «επιτυγχάνεται η ορθή και ικανή εκπαίδευση των αστυνομικών, γεγονός που αποτελεί κατά την άποψή μας τον νούμερο ένα ανασταλτικό παράγοντα του φαινομένου της απώλειας της ζωής των συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και διασφαλίζει την ασφάλεια στην εργασία του αστυνομικού αλλά και την ασφάλεια των πολιτών που υπηρετούμε». 

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΑΥ Ροδόπης έχει ως εξής:

«Σε εφαρμογή των άρθρων 5 παρ. 3 και 4 του Ν. 3169/2003, κάθε Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους ή το αργότερο αρχές Ιανουαρίου του έτους που αφορούσε στη συντηρητική εκπαίδευση, εκδιδόταν η σχετική Διαταγή του Αρχηγείου που όριζε την ημερομηνία έναρξης των συντηρητικών εκπαιδεύσεων και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.
 
Παρότι σε λίγες ημέρες εκπνέει ο Απρίλιος 2015, δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετική Διαταγή που να ορίζει την έναρξη των συντηρητικών εκπαιδεύσεων Αστυνομικών – Ειδικών Φρουρών.
 
Θεωρούμε απόλυτη αναγκαιότητα να εκδοθεί άμεσα η σχετική Διαταγή του Αρχηγείου, καθότι ήδη έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους χωρίς να πραγματοποιούνται οι εκπαιδεύσεις και οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξή τους θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην ολοκλήρωσή τους, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης των αστυνομικών.
 
Η ορθή και ικανή εκπαίδευση των αστυνομικών, αποτελεί κατά την άποψή μας τον νούμερο ένα ανασταλτικό παράγοντα του φαινομένου της απώλειας της ζωής των συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και διασφαλίζει την ασφάλεια στην εργασία του αστυνομικού αλλά και την ασφάλεια των πολιτών που υπηρετούμε. Κάθε χρόνο η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί την απώλεια συναδέλφων που θυσιάζονται στο βωμό του καθήκοντος, αφήνοντας αναπλήρωτα τα κενά στις οικογένειές τους.
 
Αποτελεί λοιπόν ιερή υποχρέωση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας μας, να διασφαλίζουν απαρέγκλιτα όχι μόνο την παροχή της συντηρητικής μας εκπαίδευσης ως έως τώρα αυτή έχει, αλλά και την ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμισή της, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό ώστε να σταματήσει επιτέλους να μεγαλώνει κάθε χρόνο ο κατάλογος των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών, αλλά και να διασφαλίσουν το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών.
 
Παρακαλούμε για την από μέρους σας εκδήλωση των απαιτούμενων ενεργειών για την ικανοποίηση του αιτήματός μας». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.