Φοβοι για αναμοριοδοτηση προς τα κατω απο εκπαιδευτικους της Ροδοπης

Ευρεία περιφερειακή σύσκεψη με τη συμμετοχή διευθυντών και συνδικαλιστικών οργανώσεων

Συνεχίζει την προσπάθεια οι αναμοριοδοτήσεις των σχολικών μονάδων να μην επηρεάσουν αρνητικά την περιοχή μας η ΕΛΜΕ Ροδόπης, θεωρώντας πως τυχόν αναμοριοδότηση προς τα κάτω θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς. Αυτό τονίστηκε και την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης όλων των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, καθώς και εκπροσώπων των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών για να συζητηθεί το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων, που φαίνεται στην περιοχή μας να βαίνει μειούμενη.
 
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στον «ΠτΘ», σημείωσε πως υπήρξε διάσταση απόψεων, σε ένα ζήτημα το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, επαναλαμβάνοντας μέσα στη σύσκεψη τη θέση πως είναι απαραίτητο στη Ροδόπη οι μοριοδοτήσεις να παραμείνουν ως έχουν, ενώ μάλιστα θεωρεί πως θα πρέπει να αυξηθούν τα μόρια σε μία ή δύο περιπτώσεις. Εξέφρασε δε την άποψη πως η Ροδόπη, με τις προτάσεις που γίνονται, ίσως να μην έλκει πλέον τους εκπαιδευτικούς, κάτι που σημαίνει ανωμαλία και αναστάτωση στις αρχές του σχολικού έτους, ενώ θα μειωθούν ακόμα περισσότερο τα κίνητρα για να έρθουν οι καθηγητές στη Ροδόπη.
 
Πάντως σημείωσε πως για την περιοχή μας, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοσμίδου φαίνεται να συντάσσεται με το δικό τους πνεύμα και να βλέπει θετικά, αν δεν επαυξάνει, τις προτάσεις τους. «Ξέρει την διάσταση και την ποιότητα του μαθητικού πληθυσμού εδώ, την ιδιομορφία της Ροδόπης ως μάχιμη καθηγήτρια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.
 
Τόνισε τέλος πως για να μην καταλήξουν τα σχολεία της Ροδόπης τελευταία στις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών, προτιμούν να κρατήσουν τα μόρια σταθερά πλην ενός ή δύο που θα παραμείνουν σταθερά, ώστε να αποτελούν κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές και μόνιμους, να έρχονται σε αυτά.
 
Το θέμα πήρε παράταση ένα μήνα, με την ΕΛΜΕ να συνεχίζει το διάλογο μέχρι τις 12 Απριλίου, όταν και θα κλείσει η περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις για την αναμοριοδότηση.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.