Φωτιζει το Δημο Κομοτηνης η Εικονα της Παναγιας του «Αξιον Εστιν»

Την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους υποδέχθηκε ο Δήμος Κομοτηνής

Την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, η οποία συνοδεύει την εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στην Κομοτηνή, υποδέχτηκε το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης στην Τσανάκλειο, μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους.

Η Κοινότητα, συνοδευόμενη από το μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, υπό του Πανασιολογιωτάτου Πρωτεπιστάτου, Γέροντος Χριστοφόρου Ιβηρίτου επισκέπτεται τους φορείς της πόλης, κατά τη διάρκεια της παραμονής της εικόνας σε αυτή, και ξεκίνησε από το Δήμο Κομοτηνής.

Φωτίζει η Παναγία την περιοχή

Τιμή για την περιοχή μας χαρακτήρισε τόσο την έλευση της εικόνας, όσο και της Κοινότητας, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, τονίζοντας πως είμαστε ένας ακριτικός Δήμος με ιδιαιτερότητες, που θα ζήσει ένα «θαύμα» την υπόλοιπη εβδομάδα, και θα φωτίζει την περιοχή και στο μέλλον ενώ ευχαρίστησε ξανά την κοινότητα που αποδέχθηκε την πρόσκληση του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Ως δείγμα ευγνωμοσύνης προσέφερε στον Πρωτεπιστάτη ένα κάλυκα βλήματος, που ανάγεται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, φιλοτεχνημένο με την μορφή του Αγίου Γεωργίου, καθώς και τον τόμο «’Διαβάζοντας’ την πόλη. Κουμουτζηνά – Γκιουμουλτζίνα – Κομοτηνή. Πρόσωπα και Κείμενα» που εκδόθηκε για τα 100 χρόνια της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Ο Πρωτοσύγκελος προσέφερε στον Δήμαρχο ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» για να προστατεύει το Δήμο.

Αγαστή η συνεργασία των φορέων

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τόνισε πως η συνεργασία της τοπικής εκκλησία με όλους τους φορείς, και ιδιαίτερα το Δήμο Κομοτηνής, είναι άριστη, αγαστή, και ευχαρίστησε τον κ. Γκαράνη γιατί όλα τα χρόνια που περίμεναν την εικόνα, συνέχισαν να συνεργάζονται ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Θεωρεί δε πως υπήρξε ένα εναρκτήριο σάλπισμα στις ψυχές των ανθρώπων, που περίμεναν την Παναγία, αλλά και τα μέλη της Κοινότητας, που βρίσκονται σήμερα στην καρδιά της Θράκης.

Ευχαρίστησε δε τον Δήμαρχο για όσα έκανε για την έλευση και την υποδοχή της εικόνας στην πόλη, ενώ ευχαρίστησε και τους Άγιους Πατέρες που συγκατάνευσαν στην επιθυμία του λαού της πόλης, που εκφράστηκε μέσω του ιδίου.

Σημαντικό όλοι να είναι ενωμένοι κάτω από την σκέπη της Παναγίας

Ο Γέροντας Χριστοφόρος από την πλευρά του τόνισε πως στις λίγες ώρες που βρίσκονται στην πόλη, νιώθουν κάτι το ιδιαίτερο, και έχουν συγκινηθεί και νιώθουν ότι έπρεπε να έρθει εδώ η Παναγία.

Βέβαια, σημείωσε, η Παναγία υπάρχει συνέχεια στην Κομοτηνή, δεν έχει φύγει ποτέ. Άλλωστε και ο Μητροπολιτικός Ναός είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά και στην γειτονιά της βρίσκεται το Παπίκιο όρος, που ήταν ο προθάλαμος του Αγίου Όρους για πολλούς Αγίους και ασκητές.

«Άξιον Εστίν ως αληθώς, ότι η εικόνα βρέθηκε και είναι σήμερα εδώ» ανέφερε, ενώ στάθηκε στο έργο του Σεβασμιωτάτου, των φορέων, και την συνεργασία όλων τους ώστε να είναι ενωμένοι, κάτι πολύ σημαντικό για μια ακριτική περιοχή, κάτω από την προστασία της Παναγίας.

«Χρειάζεται η αγάπη, την οποία ο Χριστός πρώτος μας εδίδαξε, σταυρώθηκε για όλους τους ανθρώπους και τους έκανε αδερφούς του, οπότε είμαστε όλοι ένα και έχουμε υποχρέωση να θυσιαστούμε ο ένας για τον άλλο, και όποτε κανείς θυσιάζεται και δαπανάται για τον αδερφό του, νομίζω ότι πραγματοποιεί την αποστολή του» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.