Φωτιστικα σωματα και εξοπλισμος αντιρρυπανσης στα λιμανια Φαναριου και Ιμερου

Μέσω του ΕΠΑλΘ έως το 2023

Μπορεί εδώ και κάποιους μήνες το αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου παντελώς να μην εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε, αφού η είσοδός του παραμένει φραγμένη και χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει τίποτα απτό για την επίλυση του ζητήματος, φέρνοντας σε απόγνωση τους επαγγελματίες που το χρησιμοποιούν όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι αρμόδιοι δεν μπορούν να το εντάξουν σε πρόγραμμα που στόχο έχει την αναβάθμισή του.

Έτσι λοιπόν, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προχωρήσει στη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των καταφυγίων του δημοτικού λιμενικού ταμείου Αβδήρων.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ (958.562,53) το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Αναλυτικά με βάση στην απόφαση που πήραν ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς σε συνεργασία με τον υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, περιλαμβάνεται η προμήθεια εξοπλισμού αντιρρύπανσης και των απαραίτητων αποθηκευτικών χώρων, ενώ προβλέπονται τα εξής:

  • Στο Πόρτο Λάγος θα τοποθετηθούν 84 φωτιστικά σώματα στο μέτωπο του λιμανιού στο οποίο ελλιμενίζονται σκάφη παράκτιας αλιείας και μηχανότρατες.
  • Στο αλιευτικό καταφύγιο Αβδήρων θα τοποθετηθούν 62 φωτιστικά σώματα στο μέτωπο του λιμανιού στο οποίο ελλιμενίζονται παράκτια επαγγελματικά σκάφη της περιοχής και πολλά διερχόμενα.
  • Στο αλιευτικό καταφύγιο του Φαναρίου θα τοποθετηθούν 104 φωτιστικά σώματα στο οποίο ελλιμενίζονται σκάφη παράκτιας αλιείας και μηχανότρατες.
  • Στο αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου θα τοποθετηθούν 34 φωτιστικά σώματα στο οποίο ελλιμενίζονται επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι δράσεις θα έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, έως το τέλος του 2023. Η αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού με νέας τεχνολογίας φωτιστικά και λαμπτήρες θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και λειτουργικού κόστους για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων. Παράλληλα, ο αντιρρυπαντικός εξοπλισμός συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.