Φωτια ξεσπασε σε δασικη εκταση στο Αριστεινο του δημου Αλεξανδρουπολης

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη περιοχή του Αριστείνου

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σήμερα περί της 12:30 το μεσημέρι, σε δασική έκταση πίσω από το χωριό Αρίστεινο του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα ενώ ήδη επιχειρούν στο σημείο της πυρκαγιάς, επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.

Στο σημείο να τονίσουμε πως πνεόυν ισχυροί άνεμοι κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών.

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη περιοχή του Αριστείνου. Σύμφωνα με τον e-Evros.gr, λεωφορεία κατέφθασαν στο σημείο και ανέβασαν τα παιδιά και το προσωπικό για τους απομακρύνουν από το σημείο.

Το ξενοδοχείο σκύλων που βρισκόταν λίγο πιο δίπλα εκκενώθηκε, ενώ συνεχίζονται δυναμικά οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. Στο μέρος υπάρχουν και 2 JCB οχήματα για να καθαρίσουν τα χωράφια και να ανοίξουν δρόμο. Παρών στη φωτιά από την αρχή εκδήλωσής της, ήταν και ο νέος διοικητής της πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης, ο κ. Κουκουλωμάτης.

Για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr),  προβλεπόταν υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για το νότιο Έβρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή:e-evros.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.