Φωτια το απογευμα της Πεμπτης στη Χρυσα Ξανθης

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής αποσόβησε τα χειρότερα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Αυγούστου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, λόγω φωτιάς που ξέσπασε στη Χρύσα, σε σημείο με δέντρα.

Η κινητοποίηση της Υπηρεσίας ήταν άμεση, καθώς στο σημείο έσπευσαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά τρία πυροσβεστικά οχήματα. Οι πυροσβέστες ξεκίνησαν την κατάσβεση και η φωτιά περιορίστηκε άμεσα.

Ο Δήμος Ξάνθης σε ανακοίνωση του ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης για την άμεση ανταπόκριση και την επιτυχή κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο δασάκι κοντά στο Ψυχολογικό Κέντρο.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές και όλους τους πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και θέτοντας τους εαυτούς τους στη διάθεση των αρχών.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Υπηρεσίας και μεγάλη εμπειρία του προσωπικού είχε σαν αποτέλεσμα να τοποθετηθούν σε νευραλγικά  σημεία οι δυνάμεις και να κατασβήσουν άμεσα την πυρκαγιά, πριν προλάβει να επεκταθεί.

Από τα πρώτα λεπτά, στο σημείο,  ήταν  παρών, ο Δήμος Ξάνθης με όλη την υλικοτεχνική του υποδομή και τα μέσα που διαθέτει.

Ο Δήμος Ξάνθης για μία ακόμη φορά θυμίζει και συγχρόνως παρακαλεί θερμά όλους τους πολίτες ότι θα πρέπει με τον πιο αυστηρό τρόπο να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά.

Αυτές τις δύσκολες ημέρες όπου η επικινδυνότητα για την εκδήλωση πυρκαγιάς είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, ας έχουμε όλοι μας τα μάτια μας ανοιχτά παρατηρώντας τις ευπαθείς περιοχές και ενημερώνοντας τις αρχές, από το πρώτο λεπτό, για  οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.