Φωτια στον Εβρο: Απειλειται το δασος της Δαδιας

291 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά

Συνεχίζει για δεύτερη ημέρα να κατακαίει το δάσος της Δαδιάς η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι. Οι φλόγες κατέκαψαν το βράδυ το πυκνό πευκοδάσος στις παρυφές του εθνικού πάρκου, προκαλώντας ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 14:30 στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκαν περισσότερο και πλέον συνδράμουν και τα εναέρια μέσα.

Μετά από άμεση απόφαση,  οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχώρησαν στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών μέσα στον εθνικό Δρυμό και πιο συγκεκριμένα στις ταΐστρες των αρπακτικών πουλιών με σκοπό να προστατευτεί αυτή η τεράστιας οικολογικής σημασίας περιοχή, ενώ δημιουργήθηκε αντιπυρική ζώνη και περιμετρικά του οικισμού της Λευκίμμης για να προστατευτεί.

Ο διευθυντής Δασών Έβρου, Πέτρος Ανθόπουλος  δήλωσε πως με την έλευση της νύχτας η φωτιά είχε καθηλωθεί λόγω των πολύ ασθενών ανέμων στην περιοχή.

Ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι οι φλόγες κινούνται νοτιοδυτικά σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν  291 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν ήδη τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων έχει συντονιστικό ρόλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.