Φωτια και νερο απειλουν τους κατοικους στο Σταθμο διπλα στις γραμμες

Κίνδυνος τόσο από φωτιά λόγω των χόρτων που φυτρώνουν ανεξέλεγκτα, αλλά και κίνδυνος να βουλώσουν οι σωλήνες απορροής για τα νερά της βροχής

Η πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην περιοχή του σταθμού, ανέδειξε και ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι περίοικοι σε σχέση με την έντονη βλάστηση που αναφύεται τόσο επάνω στις γραμμές, όσο και στη γύρω περιοχή, με την αλληεπικάλυψη αρμοδιοτήτων στο χώρο να έχει οδηγήσει σε παράλυση.

Η βλάστηση στην περιοχή των γραμμών, κοντά όπου έπιασε φωτιά την Τετάρτη, θεωρητικά ανήκει στον διαχειριστή του δικτύου, τον ΟΣΕ, όμως όποιες προσπάθειες συνεννόησης για το θέμα έχουν πέσει στο κενό.

Την ίδια ώρα η σιδηροδρομική γραμμή βρίσκεται στο όριο της πόλης, που σημαίνει πως στο γύρω χώρο εμπλέκονται αρμοδιότητες τόσο του Δήμου, όσο και της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα όποιος προσπαθεί να βρει άκρη, να πέφτει σε ένα γαϊτανάκι ευθυνών.

Όμως το πρόβλημα παραμένει, και τους καλοκαιρινούς μήνες, θα γίνει ακόμα πιο έντονο, μιας και μόλις ξεραθούν τα χόρτα, ο χώρος θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος.

Η «μπάλα» φαίνεται όμως να έχει πάρει και τον γύρω χώρο, δημιουργώντας προβλήματα τόσο αισθητικά, στα γύρω πεζοδρόμια, όσο και κινδύνους για την περιοχή όσο αφορά την ροή των υδάτων, μιας και η σιδηροδρομική γραμμή λειτουργεί ως φυσικό φράγμα στην περιοχή.

Για την ανακούφιση πλημμυρικών φαινομένων, στο τέλος της οδού Μητροπολίτου Κυρίλλου, κοντά στη διασταύρωση με τη Θερμοπύλων, υπάρχουν δύο μεγάλοι αγωγοί, κάτω από τις γραμμές, που οδηγούν σε ένα ρέμα πέρα από αυτές. Η βλάστηση όμως μετά το σημείο απορροής, είναι πολύ πυκνή, δημιουργώντας ανησυχία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.