Φως στο τουνελ για τον αγωγο υδρευσης του Φραγματος Γρατινης;

Αισιόδοξος ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Στ. Τσακιρίδης ότι σύντομα θα προχωρήσει το έργο

Την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς νερού από το Φράγμα Γρατινής δίνοντας ακόμα ένα σημείο υδροληψίας στην πόλη της Κομοτηνής, ακόμα και αν αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των καταναλωτών, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Στράτος Τσακιρίδης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο αγωγός είχε προταθεί σαν εναλλακτική στο φράγμα των Συμβόλων, το οποίο βέβαια στο μεταξύ προχώρησε και εντάχθηκε πρόσφατα στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, και μάλιστα το έργο έχει ενταχθεί, εδώ και χρόνια, στο ΠΕΠ ΑΜΘ, με προϋπολογισμό 5.912.096 ευρώ προ ΦΠΑ.

Όμως η κατασκευή του αγωγού είχε κολλήσει σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, με σημαντικές προσπάθειες ώστε να λυθεί το θέμα και να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΗ, για να γίνει το καλύτερο δυνατόν στη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Τελικά φαίνεται πως υπάρχει φως στο τέρμα του τούνελ, μιας και σύμφωνα με τον κ. Τσακιρίδη, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε τριμερής σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Κομοτηνής και η ΔΕΥΑΚ, η ΔΕΗ, και η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, όπου έγινε μια αρκετά προχωρημένη συζήτηση. Για το θέμα, τόνισε, βρίσκονται στην τελική φάση, και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να συμφωνηθεί η σύμβαση, και να προχωρήσει άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ. Κώστας Πελτέκης, σημείωσε ότι ο αγωγός από το φράγμα Γρατινής, από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί το Φράγμα Συμβόλων, θα είναι συμπληρωματικός, καλύπτοντας ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.