Φως στην τελευταια σκοτεινη περιοχη της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ απο τον Δημο Κομοτηνης

Παρόλο που επιμένει πως η αρμοδιότητα για την εγκατάσταση οδοφωτισμού έγκειται στην εταιρεία

Ομόφωνα ενέκρινε το έργο δημιουργίας έργων ηλεκτροφωτισμού, προϋπολογισμού  508.656,84 ευρώ, στην Γ΄ φάση της περιοχής ΖΕΠ (Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας) της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ (η περιοχή Δυτικά της Γεωργίου Παπανδρέου) το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Η συγκεκριμένη περιοχή μένει εδώ και χρόνια χωρίς υποδομές δικτύων ηλεκτροφωτισμού και ο Δήμος Κομοτηνής έχει γίνει δέκτης επανειλημμένων παραπόνων από δημότες, και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έθεσε σε πολλές επαφές με το Δ.Σ. της ΕΘΝΟΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ (πρώην  «ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ Α.Ε.») καθώς και με έγγραφες οχλήσεις τα παραπάνω προβλήματα, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Έρχεται ο Δήμος να καλύψει το ζήτημα του οδοφωτισμού

Εισηγούμενος το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καρασταύρου, σημείωσε πως υλοποιήθηκαν δύο φάσεις, η πρώτη στην παλιά ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, που έγινε κανονικό οικιστικό πρόγραμμα, η δεύτερη στον οικισμό των παλιννοστήσαντων, μέσω της Αγροτικής, που είναι και η τελευταία που ολοκληρώθηκε.

Σε αυτές τις δύο φάσεις, τα έργα υποδομής ονοματιζόταν περιγραφικά και ξεχωριστά, μεταξύ των οποίων και ο οδοφωτισμός, ότι ήταν υποχρέωση της εταιρείας να τον κατασκευάσει.

Στην τροποποίηση της τρίτης φάσης, όταν δόθηκε και το δικαίωμα στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ να πουλάει ακίνητα, παρόλο που υπήρχε η υποχρέωση, σύμφωνα με τον κ. Καρασταύρου, να υλοποιηθεί ένα οικιστικό πρόγραμμα που μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί, αναφερόταν και τα έργα υποδομών, χωρίς όμως αυτά να ονοματίζονται.

Το πρόβλημα με τα δίκτυα εμφανίστηκαν και με τη ΔΕΥΑΚ, που είχε κάνει παρεμβάσεις για την ύδρευση, και μετά από αγωγή κέρδισε πρωτόδικα 4,5 εκ. ευρώ για αυτές.

Για τον ηλεκτροφωτισμό, είχαν έρθει πολλές φορές και στην προηγούμενη διοίκηση σε επαφή με την ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, λαμβάνοντας δεσμεύσεις πως θα αποτελούσε μέρος διακανονισμού των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν με το Δήμο Κομοτηνής.

Οι διοικήσεις όμως στην εταιρεία άλλαζαν συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνέχεια, και πριν από δύο χρόνια, με την ανάληψη της νέας διοίκησης, ο Δήμος Κομοτηνής ξεκίνησε μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό, παρόλο που δεν είχε ξεκαθαρίσει αν ο Δήμος μπορεί να παρέμβει.

Ο Αντιδήμαρχος θεωρεί πως έκαναν ότι ήταν δυνατόν, με οχλήσεις προφορικές και γραπτές προς την εταιρεία, ώστε να κάνουν ότι χρειαστεί για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τις δαπάνες από την εταιρεία.

Ο Δήμος συνεχίζει να επιμένει ότι το έργο είναι υποχρέωση της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, σημείωσε, όμως επειδή πλέον υπάρχει ουσιαστική αναγκαιότητα να υλοποιηθεί το έργο, θα προχωρήσουν στο έργο για να καλύψουν την ανάγκη που υπάρχει, αφενός γιατί η περιοχή πλέον έχει αρχίσει να κατοικείται, αλλά αποτελεί και χώρο όπου κατευθύνονται συμπολίτες μας, λόγω των παρακείμενων αθλητικών εγκαταστάσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.