Φως στην ομιχλη της επιλογης σπουδων εριξε το Φροντιστηριο 2001 Οροσημο

Με την Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για όλες τις σχολές που πραγματοποίησε στο χώρο του

Να δώσει τη γνώση στους μαθητές του, να επιλέξουν τις σπουδές που τους ταιριάζουν, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τόσο εξεταστικό όσο και ακαδημαϊκό περιβάλλον, θέλησε το Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο, στην Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Απριλίου.
 
Έτσι οι μαθητές πήραν μια γεύση από τις σχολές, τα τμήματα και τα προγράμματα σπουδών που θα κληθούν να επιλέξουν στο μηχανογραφικό τους, αλλά και τις προοπτικές που τους ανοίγουν τόσο στα μεταπτυχιακά όσο και στην αγορά εργασίας.
 
Αυτή η ενημέρωση, που έγινε παραστατικά με την προβολή μεταξύ άλλων και μικρών ταινιών και εικόνων στον διαδραστικό πίνακα της αίθουσας της σχολής, είναι απαραίτητη, σημείωσε ο ιδρυτής του Φροντιστηρίου κ. Σάκης Λιπορδέζης, ώστε να κατανοήσουν οι μαθητές τις διαφορές τόσο μεταξύ των σχολών, όσο και των ίδιων τμημάτων σε διαφορετικά ιδρύματα, που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αυξηθεί λόγω και των επεκτάσεων πανεπιστημίων και των συγχωνεύσεών.
 

Ως παράδειγμα έφερε τη Γεωπονία, που φέτος υπάρχουν 15 διαφορετικά τμήματα με 15 διαφορετικούς επαγγελματικούς προσανατολισμούς, και εκεί υπάρχει ο κίνδυνος ο μαθητής να χαθεί αν δεν ενημερωθεί για αυτά και τις προοπτικές τους.
 
Ο τρόπος ενημέρωσης επιλέχθηκε, σημείωσε ο κ. Λιπορδέζης, γιατί πλέον ζούμε στην εποχή του homo videns, του ανθρώπου που βλέπει, όπου είναι ευκολότερο να μάθουν με εικόνες παρά με το απλό διάβασμα.
 
Αυτή είναι η τέταρτη ενημέρωση που γίνεται για τον επαγγελματικό προσανατολισμό από το φροντιστήριο, σημείωσε, προσπαθώντας να δώσουν στα παιδιά την πληρέστερη εικόνα που μπορεί να έχουν πριν υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους, ώστε να αποφύγουν όσο το δυνατόν τα λάθη και την ανασφάλεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.