Φορτιστες με τη χρηση φωτοβολταικων θα φτιαξουν οι μαθητες του Γυμνασιου Διαπολιτισμικης Εκπαιδευσης Σαπων

Θα τους δωρίσουν στον Δήμο προκειμένου να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία ώστε να χρησιμοποιούνται από πολίτες

Φορτιστές συσκευών με τη χρήση φωτοβολταϊκών θα κατασκευάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών, με την στήριξη του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος συναντήθηκε με τους υπεύθυνους καθηγητές οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις λεπτομέρειες αλλά και τον στόχο τους, να δωρίσουν στον Δήμο τους φορτιστές που θα κατασκευάσουν προκειμένου να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του και να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες.

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΦορτίΖΩ που δημιουργήθηκε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Κωνσταντίνα Βογιατζή και την κ. Μακρίνα Καραγλάνη.

Στον εκπαιδευτικού Όμιλο του Γυμνασίου Σαπών συμμετέχουν 10 μαθητές της Γ΄ τάξης και οι συναντήσεις τους γίνονται κάθε Παρασκευή μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Ο Όμιλος ΦορτίΖΩ έχει στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να πληροφορηθούν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα οφέλη που έχουν για το περιβάλλον, προκειμένου να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Επιπλέον να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας ενός φωτοβολταϊκού συστήματος με σκοπό την κατασκευή του δικού τους φωτοβολταϊκού πάνελ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε συσκευές. Οι δράσεις αυτές συμβάλλουν στην καλλιέργεια επιχειρηματικής σκέψης των μαθητών και μαθητριών, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα χρησιμεύσουν στην μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση και φυσικά ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κοινωνικής προσφοράς.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη καθηγητές και μαθητές για την πρωτοβουλία τους και τόνισε πως ο Δήμος στηρίζει την προσπάθεια τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.