Φορτηγακι γεματο ναρκωτικα και λαθραια εντοπισαν αστυνομικοι στους Κηπους

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πάνω από 1.000 ναρκωτικά δισκία, ναρκωτική ουσία σε υγρή μορφή, πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων (δισκία, κρέμες, αμπούλες κ.α.)

Συνελήφθησαν την Τετάρτη, το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 29 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών, νοθεία τροφίμων και παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών, περί τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.
 
Ειδικότερα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας των αρχών της Γεωργίας, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους, εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος, καθώς επίσης και στην κατοχή των δραστών και κατέσχεσαν:
 
• 1.180 ναρκωτικά δισκία
• 75 ml ναρκωτικής ουσίας
• πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων για τα οποία δεν κατείχαν την απαιτούμενη άδεια και δεν είχαν καταβληθεί στο ελληνικό δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί. Συγκεκριμένα 3.336 δισκία, 111 αμπούλες, 22 κρέμες, 392 ml υγρής ουσίας
• 46 περίπου λίτρα αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο ελληνικό δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί
• 1 μαχαίρι, συνολικού μήκους 22 εκατοστών
• 2 διαβατήρια των αρχών της Γεωργίας, τα οποία ανήκουν σε άλλα άτομα
 
Κατασχέθηκαν επίσης το παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Λαθραίο καπνό πουλούσε στο κατάστημά της 46χρονη στη Χρυσούπολη

Κατασχέθηκαν 605 γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθη την Τετάρτη το απόγευμα, στην Κεραμωτή Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 46χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 46χρονη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο κατάστημά της, την εντόπισαν να κατέχει με σκοπό την πώληση, μία νάιλον συσκευασία με καπνό, συνολικού βάρους 605 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

Μπήκαν σε 3 επιχειρήσεις της Ξάνθης και σήκωσαν το ταμείο – 555 ευρώ η «λεία» των δραστών

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και τις έρευνες των ασ,υνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρείς κλοπές από επιχειρήσεις, που διαπράχθηκαν, την 11 και 12-4-2016 στην πόλη της Ξάνθης.
 
Συνελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 21χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη 21χρονο, κατηγορούμενο για διακεκριμένες κλοπές.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι, όπως προέκυψε, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας από κοινού με τον δεύτερο δράστη, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε, διέρρηξαν τρείς επιχειρήσεις στην πόλη της Ξάνθης, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 555 ευρώ. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης και μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.
 
Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

20χρονος στην Αλεξανδρούπολη λήστεψε 69χρονο Βούλγαρο

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ληστεία σε βάρος 69χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, που διαπράχθηκε την Πέμπτη τις πρώτες πρωινές ώρες, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Για την υπόθεση συνελήφθη χθες το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 20χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
 
Ειδικότερα, ο δράστης προσέγγισε τον 69χρονο και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και έναν αναπτήρα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησαν, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 20χρονο και τον συνέλαβαν.
 
Στην κατοχή του βρέθηκαν το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο και ο αναπτήρας, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης. 

Έξι ανήλικοι Παλαιστίνιοι έκλεψαν αυτοκίνητο στην Ορεστιάδα

Συνελήφθησαν την Τετάρτη το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, έξι υπήκοοι Παλαιστίνης, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και παράνομη είσοδο στη χώρα.
 
Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες, το απόγευμα της Πέμπτης, αφαίρεσαν από την Ορεστιάδα ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ακολούθως, αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες, με αποτέλεσμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εντοπίσουν το αφαιρεθέν όχημα να κινείται στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου. Σε σήμα στάσης που πραγματοποιήθηκε στον οδηγό του οχήματος, αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τις παραπάνω αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από προστρέξαντες αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.
 
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν οι έξι δράστες, οι οποίοι όπως προέκυψε είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
 
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.