Φορανε ακομα τις μασκες οι Κομοτηναιοι

Πολλοί ήταν αυτοί που συνεχίζουν να τις φορούν σε εξωτερικούς χώρους, παρά την άρση της υποχρεωτικότητας

Πρώτη μέρα της άρσης της υποχρεωτικότητας για την μάσκα σε εξωτερικούς χώρους ήταν η Πέμπτη.  Μετά από πάρα πολλούς μήνες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έδωσε το πράσινο φως την Τετάρτη για να βγουν οι μάσκες (αν και αρκετοί συμπολίτες μας είχαν ήδη ξεκινήσει την άρση του μέτρου από τις προηγούμενες μέρες), και έτσι και στην Κομοτηνή, πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να μην φορούν τις μάσκες.

Παρόλα αυτά αρκετοί ήταν και αυτοί οι οποίοι συνέχισαν να φορούν τις μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους, δείχνοντας πως αυτός ο τύπος προστασίας, έχει έρθει, τουλάχιστον προς το παρόν, για να μείνει.

Να υπενθυμίσουμε άλλωστε πως η μάσκα ακόμα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους (κάτι που μπορεί να κάνει αυτούς που μπαινοβγαίνουν σε καταστήματα να μην την βάζουν και τη βγάζουν) ενώ προτείνεται και σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Άλλωστε η χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά παρατηρείται συχνά, κυρίως στην Άπω Ανατολή, και όχι απαραίτητα για την προστασία από ασθένειες.

Τώρα αν αυτό θα κρατήσει, με δεδομένη και την έντονη ζέστη που κάνει πιο δύσκολη την χρήση της μάσκας εξωτερικά, θα φανεί τις επόμενες μέρες, υπό το φόβο εξάπλωσης της λεγόμενης μετάλλαξης Δ του ιού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.