Φοιτητικες εστιες Κομοτηνης: Οι βρυσες βγαζουν καφε νερο

Λύση στα οξυμένα προβλήματα ζητά η ΚΝΕ Ροδόπης

«Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, με τις βρύσες να βγάζουν καφέ νερό σε δωμάτια!». Αυτό επισημαίνει η ΚΝΕ Ροδόπης σε ανακοίνωσή της σπεύδοντας να προσθέσει: «βέβαια εικόνες σαν και αυτές που αντικρίζουν καθημερινά οι εστιακοί φοιτητές είναι μάλλον ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση, η οποία δίνει εκατομμύρια ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία –που δεν πρόκειται να μπει στα πανεπιστήμια- αντί να τα δίνει για τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών». 

Παράλληλα η ΚΝΕ Ροδόπης επιρρίπτει ευθύνες και στη διοίκηση του ΔΠΘ, τονίζοντας πως «είναι φυσικά και αυτή για άλλη μια φορά εκτεθειμένη!». 

«Η νεολαία και ιδιαίτερα οι εστιακοί φοιτητές, έχουν πολλά δείγματα για να βγάλουν συμπεράσματα. Γιατί αν κάτι έχει αποδειχθεί επανειλημμένα είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Οι σωτήρες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Η ελπίδα βρίσκεται στην οργανωμένη διεκδίκηση, για την κάλυψη όλων των αναγκών τους, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας!» επισημαίνει η ΚΝΕ Ροδόπης για να ζητήσει κλείνοντας να «εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν:

  • Θέρμανση για όλα τα δωμάτιά!
  • Πόσιμο νερό! Προσωρινά να εξασφαλίζονται εμφιαλωμένα νερά με ευθύνη του Πανεπιστημίου, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο δίκτυο ύδρευσης!
  • Η εκμίσθωση επιπλέον 110 δωματίων, τα οποία μισθώνονταν μέχρι πέρυσι στην οικοδομή «Ευκτήμων» πριν η Πρυτανεία αποφασίσει να κόψει το κονδύλιο, με αποτέλεσμα τα ήδη ελάχιστα δωμάτια να μείνουν ακόμα λιγότερα! 
  • Η πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών συντήρησης σε όλα τα δωμάτια!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.