Φοιτητες του μαθηματος Βυζαντινης Αρχαιολογιας του ΤΙΕ στον Ιερο Μητροπολιτικο Ναο Κοιμησεως της Θεοτοκου Κομοτηνης

Από τη θεωρία στην επιτόπια παρατήρηση

Το πρωί της Τρίτης, 16ης Μαΐου, στα πλαίσια του μαθήματος της Βυζαντινής Αρχαιολογίας, φοιτητές με τον υπεύθυνο διδάσκοντα του μαθήματος τον  Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιο Τσιγάρα βρέθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Στο βυζαντινό αυτό μνημείο της πόλεώς μας τους υποδέχθηκε εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την πρωτοβουλία αυτή, ευχαρίστησε τον διδάσκοντα και συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως, επεσήμανε δε στους νέους την ευκαιρία που έχουν να διδαχθούν δια ζώσης όσα μετά σπουδής και ζήλου ο Καθηγητής τους καταθέτει στα πανεπιστημιακά έδρανα.

Ακολούθως, ο Καθηγητής κ. Τσιγάρας εξέφρασε τον σεβασμό και την ικανοποίησή του για την προθυμία και τη στοργή με την οποία ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων επευλογεί κάθε πρωτοβουλία που άπτεται των θεμάτων της νεότητος και αφορά στον καταρτισμό της επ’ αγαθώ της Θράκης και της Πατρίδος μας γενικότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.