Φοιτητες της Θεολογικης Σχολης του ΑΠΘ στην Κομοτηνη

3ετείς φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν χθες στην Κομοτηνή στο πλαίσιο του μαθήματος του Διαθρησκειακού Διαλόγου, ούτως ώστε να γνωρίσουν και να βιώσουν από κοντά τη συνύπαρξη και τη συμπόρευση ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών και συγκεκριμένα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.
 
Οι φοιτητές του ΑΠΘ  επισκέφθηκαν  μεταξύ άλλων, το Γενί Τζαμί και συζητώντας με τους υπηρετούντες στη Μουφτεία   έμαθαν πολλά περισσότερα για  τα ιερά εμπεριεχόμενα της θρησκείας του  Ισλάμ, αλλά  και την αρχιτεκτονική του μνημείου. Επισκέφθηκαν επίσης  τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο οποίος και τους ενημέρωσε για τις διαθρησκειακές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην περιοχή, καθώς  και για το πόσο σημαντικό είναι το να διαβιούν οι άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών με αγαστό τρόπο και σε επικοινωνία μεταξύ τους.
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία του μαθήματος, οι φοιτητές επισκέφθηκαν και τον  τεκέ  του Κιουτουκλού Μπαμπά, στα όρια των νομών Κομοτηνής και Ξάνθης, ενώ το ταξίδι τους ολοκληρώθηκε με  επίσκεψη στα Εβραϊκά Κοιμητήρια της Ξάνθης. 

Να σημειώσουμε ότι τους φοιτητές του Αριστοτελείου συνόδευσαν στην περιήγησή τους στη Θράκη της συμβίωσης και της ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανισμού και ισλάμ, η κ. κ. Αγγελική Ζιάκα, επίκουρος καθηγήτρια και επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος  «Δια Βίου Μάθησης και Επιμόρφωσης Θεολόγων και Ιεροδιδασκάλων της Θράκης σε θέματα Θρησκευτικών, Θρησκευτικής Ετερότητας και Διαπολιτισμικής Θρησκευτικής Αγωγής» και η καθηγήτρια  κ.Αννα Κόλτσιου-Νικήτα, μέλος της επιστημονικής του επιτροπής, δράσεις του οποίου είχαμε την τύχη ως εφημερίδα συχνά να παρακολουθήσουμε, γινόμενοι πλουσιότεροι σε γνώσεις και βιώματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.