Φιλοι… για παντα: Αδελφοποιηση με σαρκα και οστα

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής & Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Aλεξανδρούπολης

Μία φιλία ζωής ξεκίνησε από την Κομοτηνή και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και έφτασε μέχρι την Αλεξανδρούπολη και το αντίστοιχο σχολείο ειδικής αγωγής. Τα δύο σχολεία επισφράγισαν, με τον πλέον επίσημο τρόπο, με πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν οι Διευθυντές τους, την έναρξη της αδελφοποίησης και έθεσαν τις βάσεις για μια υγιή και εποικοδομητική σχέση από τώρα και για τα επόμενα χρόνια ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 
Η επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη και στις πρότυπες δομές του ειδικού σχολείου, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, ήταν αποκαλυπτική. Μαθητές και εκπαιδευτικοί έγιναν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, κυριολεκτικά ένα και πέρασαν κυκλικά απ’ όλα τα εργαστήρια που είχαν στηθεί, με βιωματικές, χρονικά καθορισμένες, δραστηριότητες, διαθεματικού χαρακτήρα, δημιουργικές και πολυποίκιλες, που μας ενθουσίασαν όλους.
 
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το project με τους Θεούς του Ολύμπου και τη διαδραστική θεατρική του απόδοση, να φτιάξουν πιατέλες και κρεμαστά με υλικά κεραμικής, να παίξουν στις αίθουσες πληροφορικής και στο γυμναστήριο, να δουν τη δύναμη της φύσης στο θερμοκήπιο, να τραγουδήσουν και να χορέψουν με συνοδευτικά εκλεκτά εδέσματα από τους οικοδεσπότες της εκδήλωσης.
 
Μέσα σε ένα κλίμα δημιουργίας, ενότητας και αισιοδοξίας, με σεβασμό στα αναγνωρισμένα παγκοσμίως ιδεώδη των δημοκρατικών θεσμών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας και με την υπόσχεση μιας άρρηκτης συνεργασίας για την υλοποίηση μιας ουσιαστικής και ενεργούς αδελφοποίησης, με εργαλεία την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, την ανταλλαγή απόψεων και δράσεων και την κατανόηση των διαφορετικών αντιλήψεων, επισημοποιήθηκε η απαρχή της σχέσης μας στο λιμάνι της πόλης δίπλα στο φάρο, ευελπιστώντας να αποτελέσει το έναυσμα μίας σχέσης δημιουργίας με όραμα και αισιοδοξία για το μέλλον της ειδικής αγωγής.. εν τη ενώσει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.